Поврзани документи
» Закон за азил и привремена заштита
» Закон за референдум и граѓанска иницијатива
» Закон за здруженија на граѓани и фондации
» Закон за финансирање на политичките партии
» Закон за политичките партии
» Закон за заштита на лични податоци
» Закон за референдум и други облици на непосредно изјаснување на ...
» Закон за верските заедници и религиозните групи
» Закон за постапката за собирање потписи на избирачи за предлагање ...
» Закон за јавните собири
» Закон за личната карта
» Закон за слободен пристап до информации од јавен карактер
» Закон за личното име
» Закон за матичната евиденција
» Закон за семејството
» Закон за државјанството на Република Македонија
» Закон за движење и престој на странците
» Закон за матичниот број на граѓанинот
» Закон за патните исправи на државјаните на Република Македонија
» Закон за пријавување на живеалиштето и престојувалиштето на граѓаните
» Закон за политичките партии
» Закон за заштита на личните податоци
» Закон за Црвениот крст на Република Македонија
» Закон за странците
» Закон за еднакви можности на жените и мажите
» Закон за правната положбата на црквата, верските заедници и религиозни ...
» Закон за употреба на јазик што го зборуваат најмалку 20% ...
» Закон за унапредување и заштита на правата на припадниците на ...
» Закон за здруженија и фондации
» Закон за спречување и заштита од дискриминација
Детален опис на документ
Закон за слободен пристап до информации од јавен карактер
Датум на објавување: 01.02.2006 Преземи го документот
10164 пати симнат
Датум на стапување во сила: 09.02.2006 
Сл. весник/година: 13/2006 
Категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
Забелешка:
Клучни зборови: информација, слободен пристап до информации, информации од јавен карактер, слободен пристап, имател на информација, барател на информација, информирање на јавноста, делумен пристап до информација, комисија за заштита на правото за слободен пристап до информации
Измени и дополнувања
 Измена
  14.07.2008 
Преземи го документот
5532 пати симнат
 Измена и дополнување
  15.01.2010 
Преземи го документот
5349 пати симнат
 Измена
  03.03.2014 
Преземи го документот
1495 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.08.2015 
Преземи го документот
1079 пати симнат
 Измена и дополнување
  22.03.2016 
Преземи го документот
692 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.