Поврзани документи
» Закон за амнестија
» Закон за парничната постапка
» Закон за судскиот буџет
» Закон за амнестија
» Кривичен законик
» Закон за извршување
» Закон за заштита на сведоци
» Закон за парничната постапка
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за извршната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за академија за обука на судии и јавни обвинители ...
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за судовите
» Закон за Републички судски совет
» Закон за амнестија на граѓаните на Република Македонија кои не ...
» Закон за кривичната постапка
» Закон за управните спорови
» Закон за судскиот совет на Република Македонија
» Закон за медијација
» Закон за вонпроцесната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за судовите
» Закон за прекршоците против јавниот ред и мир
» Закон за малолетничка правда
» Закон за обезбедување на побарувањето
» Закон за вонпарнична постапка
» Закон за судска служба
» Закон за управување со конфискуван имот, имотна корист и одземени ...
» Закон за судските такси
Детален опис на документ
Закон за извршување на санкциите
Датум на објавување: 09.01.2006 Преземи го документот
12321 пати симнат
Датум на стапување во сила: 17.01.2006 
Сл. весник/година: 2/2006 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
Забелешка:
Клучни зборови: извршување, санкции, пенологија
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  10.05.2006 
Преземи го документот
2157 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.04.2010 
Преземи го документот
4785 пати симнат
 Измена и дополнување
  06.12.2013 
Преземи го документот
2279 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.03.2014 
Преземи го документот
2263 пати симнат
 Дополнување
  12.11.2014 
Преземи го документот
1556 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.03.2015 
Преземи го документот
1425 пати симнат
 Измена
  15.06.2015 
Преземи го документот
1202 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.01.2016 
Преземи го документот
1139 пати симнат
 Дополнување
  02.02.2018 
Преземи го документот
368 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Dejan Gerasimovski на 29.04.2013 12:20

Procitaj go cl.47 stav 3 od Krivicniot zakonik na RM - ZASMETUVANJE NA PRITVOROT I NA PORANESNATA KAZNA, spored koj PRI SEKOE ZASMETUVANJE SE IZEDNACUVA DEN NA PRITVOR, DEN NA LISUVANJE OD SLOBODA, DEN NA MALOLETNICKI ZATVOR, DEN NA ZATVOR I EDNA DNEVNA GLOBA ILI 20 EVRA VO DENARSKA PROTIVVREDNOST.Druga odredba za zasmetuvanje na pritvorot seuste nema.

pozdrav

mona monicka на 16.04.2011 15:47

umrev citajki nemozev da najdam slusnav deka sega 1 den vo pritvor=1.5 dena zatvor  dali toa e usvoeno i se praktikuva ili ne  ve molam ako moze da dobijam odgovor pobrzo vi blagodaram

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.