Поврзани документи
» Закон за овластување на организација за изработка на пригодни ковани ...
» Закон за регистрирање на готовински плаќања
» Закон за овластување на организација за изработка на пригодни ковани ...
» Закон за овластување на организација за изработка на пригодни ковани ...
» Закон за овластување на организација за изработка на пригодни ковани ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за пригодни ковани пари
» Закон за паричната единица на Република Македпнија
» Закон за употреба на паричната единица на Република Македонија
» Закон за промена на вредноста на денарот
» Закон за овластување на организација за изработка на пригодни ковани ...
» Закон за овластување на организација за изработка на пригодни ковани ...
» Закон за овластување на организација за изработување на пригодни ковани ...
» Закон за престанување на важењето на законот за овластување на ...
Детален опис на документ
Закон за регистрирање на готовински плаќања
Датум на објавување: 26.04.2001 Преземи го документот
5123 пати симнат
Датум на стапување во сила: 04.05.2001 
Сл. весник/година: 31/2001 
Категорија: Финансии, сметководство » Паричен систем
Забелешка:
Клучни зборови: данок, министер за финансии, министерство за финансии, фискален систем на опрема за регистрирање на готовински плаќања, регистрирање на готовински плаќања, даночни обврзници, фискална сметка, фискална апаратура, фискален принтер, управа за јавни приходи
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  30.06.2003 
Преземи го документот
2922 пати симнат
 Изменување и дополнување
  21.06.2004 
Преземи го документот
2450 пати симнат
 Измена и дополнување
  06.06.2006 
Преземи го документот
2496 пати симнат
 Измена и дополнување
  01.12.2006 
Преземи го документот
2533 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  02.05.2007 
Преземи го документот
1913 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  19.09.2007 
Преземи го документот
1725 пати симнат
 Измена и дополнување
  16.07.2008 
Преземи го документот
2328 пати симнат
 Измена и дополнување
  03.11.2009 
Преземи го документот
1714 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.12.2010 
Преземи го документот
1535 пати симнат
 Дополнување
  30.12.2011 
Преземи го документот
1061 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.01.2012 
Преземи го документот
1355 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  14.11.2012 
Преземи го документот
556 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.05.2013 
Преземи го документот
922 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.12.2013 
Преземи го документот
601 пати симнат
 Измена и дополнување
  01.08.2014 
Преземи го документот
527 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  08.10.2014 
Преземи го документот
209 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.07.2015 
Преземи го документот
250 пати симнат
 Измена
  04.09.2015 
Преземи го документот
213 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.02.2016 
Преземи го документот
188 пати симнат
 Измена
  18.01.2018 
Преземи го документот
55 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Edvin Zahitovic на 15.12.2016 13:37

napravete precisten tekst

Edvin Zahitovic на 15.12.2016 13:36

napravete precisten teks

Elena Dimitrijevic на 23.09.2014 09:51

Mora da se donese Precisten tekst od zakonot,premnogu e konfuzno so eden kup izmeni i dopolnuvanja.

Magdalena Petrovic на 05.05.2014 13:05

е како бе се донесува закон со исти одредби кои се веќе еднаш укинати од Уставен суд (ако не даде фискална сметка нема обврска да плати, купувачот да ја чува сметката 15 метри од дуќанот)?

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.