Почетна   »   Закони    »  Закон за сметководство за буџетите и буџетските кориснициПоврзани документи
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2001 ...
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2002 ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за спречување на перење пари
» Закон за утврдување и наплата на јавните приходи
» Закон за Финансиската полиција
» Закон за јавните набавки
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за јавните набавки
» Закон за внатрешна ревизија во јавниот сектор
» Закон за сметководството за непрофитните организации
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за јавен долг
» Закон за управата за јавни приходи
» Закон за ревизија
» Закон за буџетите
» Закон за единствениот даночен број на даночните обврзници
» Закон за извршување на буџетот на Република Македонија за 2006 ...
» Закон за сметководство за буџетите и буџетските корисници
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 1996 ...
» Закон за буџетите
» Закон за висината на стапката на затезната камата
» Закон за ограничување на потрошувачката за општите општествени и заеднички ...
» Закон за финансиско работење
» Закон за сметководството
» Закон за Управата за јавни приходи
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за ограничување на приходите за финансирање на општите општествени ...
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 1994 ...
Детален опис на документ
Закон за сметководство за буџетите и буџетските корисници
Датум на објавување: 26.07.2002 Преземи го документот
6232 пати симнат
Датум на стапување во сила: 26.07.2002 
Сл. весник/година: 61/2002 
Категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
Забелешка:
Клучни зборови: сметководство, приходи, буџетски корисници, буџет, деловни книги, сметководствени документи, расходи, билансни позиции, ревалоризација, финансиски извештаи
Измени и дополнувања
 Дополнување
  27.12.2002 
Преземи го документот
3056 пати симнат
 Изменување и дополнување
  26.09.2005 
Преземи го документот
3448 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.02.2011 
Преземи го документот
2076 пати симнат
 Измена
  25.08.2015 
Преземи го документот
564 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.11.2017 
Преземи го документот
238 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.