Почетна   »   Закони    »  Закон за приватизација на државниот капитал во претпријатијатаПоврзани документи
» Закон за задругите
» Закон за преземање на акционерските друштва
» Закон за стопанските комори
» Закон за трговските друштва
» Закон против нелојалната конкуренција
» Закон против ограничувањата на конкуренцијата
» Закон за Национална класификација на дејностите
» Закон за стоковите резерви
» Закон за државната помош
» Закон за лизинг
» Закон за основање на Агенција за поддршка на претприемништвото на ...
» Закон за заштита на конкуренцијата
» Закон за отстапување на деловни средства од страна на претпријатијата ...
» Закон за стечај
» Закон за јавните претпријатија
» Закон за приватизација на државниот капитал во претпријатијата
» Закон за трговските друштва
» Закон за преструктуирање на дел од претпријатијата кои во своето ...
» Закон за трансформација на претпријатијата со општествен капитал
» Закон за начинот и постапката на усогласувањето на работењето на ...
» Закон за стечај
» Закон за финансиската полиција
» Закон за стоковните резерви
» Закон за претворање на побарувањата на Република Македонија по основ ...
» Завршна сметка на Буџетот на Република Македонија за 2005 година ...
» Закон за Стопанската комора на Република Македонија
» Закон за Европско друштво
» Закон за контрола на државната помош
» Закон за заштита на конкуренцијата
» Закон за стопанските комори
Детален опис на документ
Закон за приватизација на државниот капитал во претпријатијата
Датум на објавување: 29.07.1996 Преземи го документот
2903 пати симнат
Датум на стапување во сила: 06.08.1996 
Сл. весник/година: 37/1996 
Категорија: Стопанство » Општи прописи
Забелешка:
Клучни зборови: капитал, претпријатија, приватизација, државен капитал во претпријатијата, агенција за трансформација на претпријатијата со општествен капитал, агенција за санација на банка
Измени и дополнувања
 Изменување и дополнување
  30.04.1999 
Преземи го документот
887 пати симнат
 Изменување и дополнување
  21.12.1999 
Преземи го документот
686 пати симнат
 Изменување и дополнување
  21.06.2000 
Преземи го документот
682 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.01.2002 
Преземи го документот
753 пати симнат
 Изменување и дополнување
  05.09.2005 
Преземи го документот
1041 пати симнат
 Дополнување
  02.10.2012 
Преземи го документот
164 пати симнат
 Дополнување
  12.11.2014 
Преземи го документот
110 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.