Поврзани документи
» Закон за задругите
» Закон за преземање на акционерските друштва
» Закон за стопанските комори
» Закон за трговските друштва
» Закон против нелојалната конкуренција
» Закон против ограничувањата на конкуренцијата
» Закон за Национална класификација на дејностите
» Закон за стоковите резерви
» Закон за државната помош
» Закон за лизинг
» Закон за основање на Агенција за поддршка на претприемништвото на ...
» Закон за заштита на конкуренцијата
» Закон за отстапување на деловни средства од страна на претпријатијата ...
» Закон за стечај
» Закон за јавните претпријатија
» Закон за приватизација на државниот капитал во претпријатијата
» Закон за трговските друштва
» Закон за преструктуирање на дел од претпријатијата кои во своето ...
» Закон за трансформација на претпријатијата со општествен капитал
» Закон за начинот и постапката на усогласувањето на работењето на ...
» Закон за стечај
» Закон за финансиската полиција
» Закон за стоковните резерви
» Закон за претворање на побарувањата на Република Македонија по основ ...
» Завршна сметка на Буџетот на Република Македонија за 2005 година ...
» Закон за Стопанската комора на Република Македонија
» Закон за Европско друштво
» Закон за контрола на државната помош
» Закон за заштита на конкуренцијата
» Закон за стопанските комори
Детален опис на документ
Закон за јавните претпријатија
Датум на објавување: 31.07.1996 Преземи го документот
11395 пати симнат
Датум на стапување во сила: 08.08.1996 
Сл. весник/година: 38/1996 
Категорија: Стопанство » Општи прописи
Забелешка:
Клучни зборови: претпријатие, стопански дејности, јавни претпријатија, јавен интерес, статут
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  30.01.2002 
Преземи го документот
4658 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.01.2002 
Преземи го документот
3267 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  27.02.2002 
Преземи го документот
1959 пати симнат
 Дополнување
  23.06.2003 
Преземи го документот
7231 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.04.2006 
Преземи го документот
8770 пати симнат
 Дополнување
  23.02.2007 
Преземи го документот
8192 пати симнат
 Измена и дополнување
  03.07.2009 
Преземи го документот
5450 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.01.2012 
Преземи го документот
3775 пати симнат
 Измена
  29.08.2013 
Преземи го документот
2410 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.02.2014 
Преземи го документот
3335 пати симнат
 Измена и дополнување
  17.09.2014 
Преземи го документот
2247 пати симнат
 Дополнување
  19.02.2015 
Преземи го документот
2181 пати симнат
 Измена и дополнување
  17.04.2015 
Преземи го документот
2329 пати симнат
 Измена и дополнување
  29.02.2016 
Преземи го документот
2172 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Filip Cavdarevski на 27.10.2014 17:36

Ги немате прикачено најновите измени на Законот за јавните претпријатија, објавени во „Службен весник на Република Македонија“ бр.138 од 17.09.2014 година, сепак поминало повеќе од месец дена од објавување на измените на законот....и не е лошо да си ангажирате лица кои ќе ги следат укажувањата и коментарите дадени тука, за да ја унапредите малку страната, гледам не сте го зеле во предвид укажувањето на Светислав, дадено пред повеќе од 2 години Sealed

Светислав Јовановски на 07.06.2012 11:08

ВАЖНО: Имате направено пропуст бидејќи измените и дополнувањата на Законот објавени во „Сл. весник на РМ“ бр. 97 од 20 јули 2010 год. ги немате прикачено, а оние објавени во „Сл. весник на РМ“ бр. 6/02 од 30.01.2002 г. ги имате два пати прикачено

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.