Детален опис на документ
Закон за царинската тарифа
Датум на објавување: 31.07.1996 Преземи го документот
2860 пати симнат
Датум на стапување во сила: 08.08.1996 
Сл. весник/година: 38/1996 
Категорија: Односи и соработка со странство » Царина
Забелешка:
Клучни зборови: царини, царина, цариник, царинска управа, царинска постапка, царинарница, тарифа, тарифен број, царинско подрачје, царинска тарифа, тарифен став
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  23.02.2001 
Преземи го документот
729 пати симнат
 Измена
  07.10.2004 
Преземи го документот
671 пати симнат
 Измена и дополнување
  21.01.2008 
Преземи го документот
785 пати симнат
 Исправка
  04.02.2008 
Преземи го документот
148 пати симнат
 Измена и дополнување
  24.01.2012 
Преземи го документот
259 пати симнат
 Измена и дополнување
  03.07.2013 
Преземи го документот
185 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.03.2015 
Преземи го документот
69 пати симнат
 Измена и дополнување
  18.05.2015 
Преземи го документот
112 пати симнат
 Измена
  05.11.2015 
Преземи го документот
119 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Filip Cavdarevski на 15.07.2014 16:35

(Новиот) Закон за Царинската тарифа е објавен во „Службен весник на Република Македонија“ бр.23/03 ???

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.