Поврзани документи
» Закон за заштита од јонизирачко зрачење и радијациона сигурност
» Закон за прогласување на локалитетот „Локви – Големо Коњари“, за ...
» Закон за прогласување на локалитетот „Плоче – Литителми“ за строг ...
» Закон за животна средина
» Закон за прогласување на орнитолошкиот локалитет „Тиквеш“ во клисурата на ...
» Закон за заштита од пушењето
» Закон за прогласување на орнитолошкиот локалитет „Езерани“ на Преспанското езеро, ...
» Закон за заштита и унапредување на животната средина и природата ...
» Закон за квалитетот на амбиентниот воздух
» Закон за вршење на хидрометеоролошки работи
» Закон за заштита на природата
» Закон за прогласување на локалитетот „Смоларски водопад“ за споменик на ...
» Закон за прогласување на локалитетот „Маркови кули“ за споменик на ...
» Закон за заштита од бучава во животната средина
» Закон за прогласување на дел од планината Пелистер за национален ...
» Закон за хидрометеоролошка дејност
» Закон за прогласување на локалитетот „Куклица“ за споменик на природата ...
» Закон за прогласување на локалитетот Алшар за споменик на природата ...
» Закон за управување со пакување и отпад од пакување
» Резолуција за влијанијата на климатските промени во Република Македонија
» Закон за заштита на Охридското, Преспанското и Дојранското езеро
» Закон за прогласување на локалитетот "Локви - Големо Коњари" за ...
» Закон за прогласување на локалитетот Плоче - Литотелми за строг ...
» Закон за прогласување на дел од планината Галичица за Национален ...
» Закон за прогласување на пештерата "Слатински извор" за споменик на ...
» Закон за прогласување на Дојранското Езеро за споменик на природата ...
» Закон за прогласување на Преспанското Езеро за споменик на природата ...
» Закон за прогласување на локалитетот „Езерани” на Преспанското Езеро за ...
» Закон за прогласување на „Вевчански извори“ за Споменик на природа ...
» Закон за контрола на емисии од испарливи органски соединенија при ...
Детален опис на документ
Закон за заштита од пушењето
Датум на објавување: 27.08.1995 Преземи го документот
7460 пати симнат
Датум на стапување во сила: 04.09.1995 
Сл. весник/година: 36/1995 
Категорија: Заштита и унапредување на животната средина и природата
Забелешка:
Клучни зборови: инспекција, инспекциски надзор, тутун, јавни простории, пушење, цигари, реклама, рекламирање на цигари, заштита од пушењето
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  03.11.2003 
Преземи го документот
5825 пати симнат
 Измена
  04.05.2004 
Преземи го документот
4567 пати симнат
 Измена
  24.05.2005 
Преземи го документот
4988 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  06.06.2007 
Преземи го документот
4673 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.08.2008 
Преземи го документот
7478 пати симнат
 Измена и дополнување
  06.11.2008 
Преземи го документот
6586 пати симнат
 Измена и дополнување
  12.03.2010 
Преземи го документот
3774 пати симнат
 Дополнување
  25.07.2011 
Преземи го документот
2838 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.11.2013 
Преземи го документот
2513 пати симнат
 Измена
  21.03.2018 
Преземи го документот
719 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
dimce puleski на 27.12.2013 09:52

Да се предложи на собрание ако може некако за сите закони да биде надлежна униформираната полиција со еден закон за да не се мачат повеќе ни пратениците ни инспекциите ни било кој друг надзор врз спроведувањето на законите бидејќи очигледно нивната работа е само околу издавање на дозволи за работа , а откако ќе ги дадат дозволите некако не им се работи. Овај закон со измените и дополнувањата генерира мито и корупција. 

Slave Bu~kov на 27.08.2010 18:39

Steta sto dosega ne e napraven

precisten tekst na OVOJ Zakon.

Iatoto treba Vednas va se napravi.

                             PozdravCry

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.