Поврзани документи
» Закон за избирачкиот список
» Закон за избор на пратеници во Собранието на Република Македонија ...
» Закон за изборните единици за избор на пратеници во Собранието ...
» Закон за пратениците
» Закон за избирачките места
» Закон за избирачкиот список и за избирачката легитимација
» Закон за изборните единици за избор на пратеници во Собранието ...
» Закон за платата (личните доходи) и другите надоместоци на пратениците ...
» Изборен законик
» Закон за платите на судиите
» Закон за комитетот за односи меѓу заедниците
» Закон за определување дополнителен услов за вршење јавна функција
» Резолуција за односите на Република Македонија со Косово
» Резолуција за миграционата политика на Република Македонија 2009 -2014
» Закон за Собранието на Република Македонија
» Закон за платите на членовите на Советот на јавните обвинители ...
» Закон за платите на членовите на Судскиот совет на Република ...
» Декларација за побезбеден интернет
» Закон за избор на пратеници во Собранието на Република Македонија ...
Детален опис на документ
Закон за избирачките места
вон сила
Датум на објавување: 03.10.1997 Преземи го документот
2201 пати симнат
Датум на стапување во сила: 11.10.1997 
Сл. весник/година: 50/1997 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Собрание на Република Македонија
Забелешка:
Клучни зборови: избори, изборен процес, министерство за правда, избирачко право, избор, избор на пратеници, право да избира, избирач, избирачки места, избор на претседател, избор на членови на советите, избор на градоначалник, гласање на референдум, избирачи, опис на избирачки места


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.