Поврзани документи
» Закон за лековите, помошните лековити средства и медицинските помагала
» Закон за прекурзори
» Закон за заштита на населението од заразни болести
» Закон за безбедност на храната и на производите што доаѓаат ...
» Закон за вршење на психолошка дејност
» Закон за здравствената заштита
» Закон за престанок на важењето на Законот за дејноста на ...
» Закон за санитарната и здравствената инспекција
» Закон за условите за земање, разменување, пренесување и пресадување делови ...
» Закон за здравственото осигурување
» Закон за ментално здравје
» Закон за санитарна и здравствена инспекција
» Закон за безбедност на козметичките производи
» Закон за безбедност во снабдувањето со крв
» Закон за лековите и медицинските помагала
» Закон за хемикалии
» Закон за генетски модифицирани организми
» Закон за биомедицинско потпомогнато оплодување
» Закон за заштита на правата на пациентите
» Закон за евиденции во областа на здравството
» Закон за јавно здравје
» Закон за хемикалии
» Закон за безбедност на храната
» Закон за земање и пресадување на делови од човечкото тело ...
» Закон за здравствената заштита
» Закон за доброволно здравствено осигурување
» Закон за мирување и отпишување на обврски по основ на ...
» Закон за комплементарна и алтернативна медицина
» Закон за слободните здравствени зони
» Закон за центар за трансплантациона медицина и хируршки болести
Детален опис на документ
Закон за здравствената заштита
вон сила
Датум на објавување: 17.04.1997 Преземи го документот
10938 пати симнат
Датум на стапување во сила:  
Сл. весник/година: 17/1997 
Категорија: Јавни служби » Здравствена заштита
Забелешка:
Клучни зборови: осигуреник, лек, аптека, здравје, здравство, лекари, здравствена заштита, лекови, институт, завод, здравствено осигурување, фонд за здравствено осигурување, здравствени услуги, болница, болници, ординација, клиника, операција, операции, лекар, лекување, здравствени организации, здравствена станица, здравствен дом, медицински центар, клинички центар, завод за здравствена заштита, природно лекувалиште
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  10.11.1999 
Преземи го документот
639 пати симнат
 Измена и дополнување
  07.03.2004 
Преземи го документот
7319 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  30.06.2004 
Преземи го документот
746 пати симнат
 Измена и дополнување
  03.10.2005 
Преземи го документот
6120 пати симнат
 Изменување и дополнување
  19.12.2005 
Преземи го документот
5917 пати симнат
 Измена
  26.05.2006 
Преземи го документот
5980 пати симнат
 Измена и дополнување
  16.01.2007 
Преземи го документот
7357 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  11.07.2007 
Преземи го документот
3649 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  12.09.2007 
Преземи го документот
3236 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  16.01.2008 
Преземи го документот
3667 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.06.2008 
Преземи го документот
6075 пати симнат
 Измена и дополнување
  29.05.2009 
Преземи го документот
3573 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  12.05.2010 
Преземи го документот
1005 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.07.2010 
Преземи го документот
3427 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.04.2011 
Преземи го документот
2109 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.04.2011 
Преземи го документот
2795 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Zdravko  Saveski на 05.11.2014 13:29

Иако овој закон е вон сила, кога се уште го имате достапен на вашата страница, добро е да го имате вклучено изворниот закон од 1991, а не да почнува листата со пречистениот текст од 1997 година. Изворниот текст на овој закон го има на Службен весник http://www.slvesnik.com.mk/Issues/D098C127BDB14767987EED18F2740BE5.pdf

Blagica Cvetanova на 30.07.2012 11:55

Ve molam naznacete deka ovoj zakon e von sila

Снежана Андоновска на 27.04.2012 07:16

      Овој закон е вон сила, новиот Закон за здравствената заштита е објавен во „Службен весник на Република Македонија” број 43/2012.

dragan zafiroski на 10.04.2012 10:42

Ima pre;isten tekst objaven vo SL.vesnik na RM br.43 od 29.03.2012 god.Definitivno...

Vesna Vesna на 10.01.2012 19:25

има пречистен текст на страната на Мин. за здравство

vaska cvetanoska-panova на 04.01.2012 14:23

Ve molam sredete go zakonov bidejki ni pravnik ne moze da se snajde.

dragi panev на 16.10.2011 18:00

zakonot navistina pretstavuva haos vo koj nemoze da se snajde covek Itno e potrebno precisten tekst

riste kamcev на 30.05.2011 21:22

Dali postoi precisten tekst od ovoj zakon so najnovite izmeni? Dokolku nekoj ima informacija ve molam pisete tuka !

Katerina Hristoska на 15.05.2011 23:38

I jas mislam deka bi bilo polezno da se napravi precisten tekst na zakonov posle 14 godini.

 

Dimitar Todevski на 27.10.2010 19:41

Mislam deka bi bilo potrebno so prvata izmena na Zakonot da se dade ovlastuvanje na ZPK da napravi prechisten tekst na Zakonot. Vaka se sozdavaat problemi vo koristenjeto.

Dimitar Todevski na 27.10.2010

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.