Почетна   »   Закони    »  Закон за вработување и осигурување во случај на невработеностДетален опис на документ
Закон за вработување и осигурување во случај на невработеност
Датум на објавување: 31.07.1997 Преземи го документот
9169 пати симнат
Датум на стапување во сила: 08.08.1997 
Сл. весник/година: 37/1997 
Категорија: Работни односи » Вработување
Забелешка:
Клучни зборови: осигурување, работни односи, вработување, работа, работодавец, работник, труд, невработени, работен однос, невработен, невработеност
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  24.12.1997 
Преземи го документот
470 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  24.02.1999 
Преземи го документот
300 пати симнат
 Изменување и дополнување
  30.03.2000 
Преземи го документот
4553 пати симнат
 Измена
  04.12.2000 
Преземи го документот
3620 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.07.2001 
Преземи го документот
3616 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  16.01.2002 
Преземи го документот
355 пати симнат
 Измена и дополнување
  08.04.2003 
Преземи го документот
3710 пати симнат
 Изменување и дополнување
  14.06.2004 
Преземи го документот
4020 пати симнат
 Изменување и дополнување
  17.01.2005 
Преземи го документот
4440 пати симнат
 Измена и дополнување
  17.04.2006 
Преземи го документот
5195 пати симнат
 Измена и дополнување
  09.03.2007 
Преземи го документот
5156 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  27.06.2007 
Преземи го документот
3473 пати симнат
 Измена и дополнување
  18.08.2008 
Преземи го документот
3909 пати симнат
 Пречистен текст
  18.11.2008 
Преземи го документот
4392 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  03.12.2008 
Преземи го документот
1279 пати симнат
 Измена и дополнување
  24.12.2008 
Преземи го документот
5321 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.04.2010 
Преземи го документот
3362 пати симнат
 Измена
  02.07.2010 
Преземи го документот
3102 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  22.12.2010 
Преземи го документот
1641 пати симнат
 Дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
2402 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  22.06.2011 
Преземи го документот
775 пати симнат
 Измена
  24.01.2012 
Преземи го документот
1717 пати симнат
 Дополнување
  26.06.2012 
Преземи го документот
986 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.09.2012 
Преземи го документот
696 пати симнат
 Пречистен текст
  06.12.2012 
Преземи го документот
3568 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.02.2014 
Преземи го документот
760 пати симнат
 Дополнување
  05.03.2014 
Преземи го документот
339 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.03.2014 
Преземи го документот
403 пати симнат
 Пречистен текст
  25.07.2014 
Преземи го документот
4203 пати симнат
 Дополнување
  29.07.2014 
Преземи го документот
1865 пати симнат
 Дополнување
  07.04.2015 
Преземи го документот
1553 пати симнат
 Измена
  31.07.2015 
Преземи го документот
1020 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.08.2015 
Преземи го документот
1078 пати симнат
 Дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
1124 пати симнат
 Измена и дополнување
  15.02.2016 
Преземи го документот
947 пати симнат
 Измена и дополнување
  28.06.2016 
Преземи го документот
638 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.02.2018 
Преземи го документот
485 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
milena jakimovska на 19.03.2017 00:27

mi treba od zakonot za vrabotuvanje konkretno vrabotuvanje na opredeleno vreme selekcija na kandidatot i koga pocnuva so rabota...ako ima nekoj raspolozeen da mi objasni pisete mi na jakimovska.milena@yahoo.com blagodaram

Димитар Апасиев на 30.06.2011 10:15

ИМА НОВА ОДЛУКА НА УСТАВЕН СУД за овој ЗАКОН

еве ви го линкот: http://www.ustavensud.mk/domino/WEBSUD.nsf/ffc0feee91d7bd9ac1256d280038c474/a27735779f46cc7fc12578bd003382c1?OpenDocument 

п.с. Молба до Администраторот да ја стави и оваа одлука во низата оти е прилично битна, а работниците се прилично неинформирани

zlatko gjorgjiev на 18.02.2011 12:16

Zosto voopsto postoi taa zakonodavno pravna komisija ne mi e jasno...stvarno, zlatko,kavadarci

 

anica radicoska на 07.07.2010 14:19
Navistina e stramota sto posle 13 izmeni i dopolnuvanja na ovoj Zakon vo period od celi 10 godini ne e izraboten precisten tekst. A bez ovoj portal.....ke se izgubime vo prostor i vreme..:)
Mirjana Kostoska на 17.06.2010 10:14
Jas licno izrabotiv precisten tekst na zakonot, ako na nekoj mu treba moze da me kontaktira na mail: m.dimitrov@live.com vednas ke mu go pratam.It's my masterpiece.:)
Администратор test на 01.04.2010 13:34

Prechistenite tekstovi koi moze da se najdat na portalot Pravo se onie koi se izraboteni od Zakonodavno-pravnata komisija na Sobranieto na RM. Kako takvi, Pravo nema dozvola da gi menuva ili pak da izrabotuva neoficijalni prechisteni tekstovi. Zakonodavno-pravnata komisija seushte nema izraboteno prechisten tekst na ovoj zakon. Vo momentot koga toj kje bide izraboten, istiot kje bide zakachen i na Pravo za prevzemanje.

Zdravko  Saveski на 27.12.2009 16:10

Има пречистен текст на овој закон на страницата на Министерството за труд, од 2008 година е. Еве го линкот: http://www.mtsp.gov.mk/WBStorage/Files/zakon_nevrabotenost_precisten.pdf

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.