Поврзани документи
» Закон за азил и привремена заштита
» Закон за референдум и граѓанска иницијатива
» Закон за здруженија на граѓани и фондации
» Закон за финансирање на политичките партии
» Закон за политичките партии
» Закон за заштита на лични податоци
» Закон за референдум и други облици на непосредно изјаснување на ...
» Закон за верските заедници и религиозните групи
» Закон за постапката за собирање потписи на избирачи за предлагање ...
» Закон за јавните собири
» Закон за личната карта
» Закон за слободен пристап до информации од јавен карактер
» Закон за личното име
» Закон за матичната евиденција
» Закон за семејството
» Закон за државјанството на Република Македонија
» Закон за движење и престој на странците
» Закон за матичниот број на граѓанинот
» Закон за патните исправи на државјаните на Република Македонија
» Закон за пријавување на живеалиштето и престојувалиштето на граѓаните
» Закон за политичките партии
» Закон за заштита на личните податоци
» Закон за Црвениот крст на Република Македонија
» Закон за странците
» Закон за еднакви можности на жените и мажите
» Закон за правната положбата на црквата, верските заедници и религиозни ...
» Закон за употреба на јазик што го зборуваат најмалку 20% ...
» Закон за унапредување и заштита на правата на припадниците на ...
» Закон за здруженија и фондации
» Закон за спречување и заштита од дискриминација
Детален опис на документ
Закон за верските заедници и религиозните групи
вон сила
Датум на објавување: 04.06.1997 Преземи го документот
2518 пати симнат
Датум на стапување во сила: 12.06.1997 
Сл. весник/година: 35/1997 
Категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
Забелешка:
Клучни зборови: верски заедници, религиозни групи, верска поука, верски училишта, вероисповест, вера, верски работи, верски обреди, обред, обреди, религија, верски собир
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  24.12.1998 
Преземи го документот
101 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  10.11.1999 
Преземи го документот
100 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.