Детален опис на документ
Закон за радиодифузната дејност
вон сила
Датум на објавување: 30.04.1997 Преземи го документот
2490 пати симнат
Датум на стапување во сила: 08.05.1997 
Сл. весник/година: 20/1997 
Категорија: Јавни служби » Јавно информирање
Забелешка:
Клучни зборови: јавно претпријатие, радиодифузија, телевизија, програми, пренос, радио, мтв, мртв, македонска радио телевизија, радиодифузна дејност, програмски сервиси, радиодифузер, оператор, програмскиот сервис, советот за радиодифузија, програмски стандарди, рекламирање, телешоп, спонзорство, јавна комуникациска мрежа, јавен радиодифузен сервис
Измени и дополнувања
 Измена
  03.11.2003 
Преземи го документот
570 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  11.02.2004 
Преземи го документот
84 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.