Детален опис на документ
Закон за издавање и тргување со хартии од вредност
вон сила
Датум на објавување: 28.02.1997 Преземи го документот
2368 пати симнат
Датум на стапување во сила: 08.03.1997 
Сл. весник/година: 7/1997 
Категорија: Финансии, сметководство » Хартии од вредност
Забелешка:
Клучни зборови: народна банка, хартии од вредност, долгорочни хартии од вредност, централeн депозитар за хартии од вредност, комисијата за хартии од вредност, издавање, тргување, регистрирање, утврдување, порамнување, трансакции, пазар, издавач, сопственички хартии од вредност, должнички хартии од вредност, номинална вредност, финансиски деривати, деривативни финансиски инструменти, опциски договор, фјучерс договор, акција, обврзница, сертификат за депозит, благајнички запис, комерцијален запис, државен запис, пазар на пари и краткорочни хартии од вредност, берза на долгорочни хартии од вредност, берза, котација, трансакција, регистар, брокер, брокери, брокерски куќи, брокерска куќа
Измени и дополнувања
 Изменување
  26.02.1999 
Преземи го документот
531 пати симнат
 Дополнување
  21.12.1999 
Преземи го документот
543 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.