Детален опис на документ
Закон за хартии од вредност
Датум на објавување: 07.11.2005 Преземи го документот
8764 пати симнат
Датум на стапување во сила: 15.11.2005 
Сл. весник/година: 95/2005 
Категорија: Финансии, сметководство » Хартии од вредност
Забелешка:
Клучни зборови: народна банка, хартии од вредност, долгорочни хартии од вредност, централeн депозитар за хартии од вредност, комисијата за хартии од вредност, издавање, тргување, регистрирање, утврдување, порамнување, трансакции, пазар, издавач, сопственички хартии од вредност, должнички хартии од вредност, номинална вредност, финансиски деривати, деривативни финансиски инструменти, опциски договор, фјучерс договор, акција, обврзница, сертификат за депозит, благајнички запис, комерцијален запис, државен запис, пазар на пари и краткорочни хартии од вредност, берза на долгорочни хартии од вредност, берза, котација, трансакција, регистар, брокер, брокери, брокерски куќи, брокерска куќа, инвестиционен советник, инвестиционите советници, тргување преку шалтер
Измени и дополнувања
 Измена
  02.03.2007 
Преземи го документот
4782 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  04.07.2007 
Преземи го документот
2748 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  19.09.2007 
Преземи го документот
2368 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  07.11.2007 
Преземи го документот
2304 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  28.11.2007 
Преземи го документот
2490 пати симнат
 Измена и дополнување
  15.01.2008 
Преземи го документот
4193 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  18.03.2009 
Преземи го документот
1003 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.04.2010 
Преземи го документот
2794 пати симнат
 Изменување и дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
1721 пати симнат
 Измена и дополнување
  21.01.2013 
Преземи го документот
1434 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.12.2013 
Преземи го документот
652 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.03.2014 
Преземи го документот
673 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.02.2015 
Преземи го документот
422 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
280 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
244 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.02.2016 
Преземи го документот
273 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.