Поврзани документи
» Закон за заштита од јонизирачко зрачење и радијациона сигурност
» Закон за прогласување на локалитетот „Локви – Големо Коњари“, за ...
» Закон за прогласување на локалитетот „Плоче – Литителми“ за строг ...
» Закон за животна средина
» Закон за прогласување на орнитолошкиот локалитет „Тиквеш“ во клисурата на ...
» Закон за заштита од пушењето
» Закон за прогласување на орнитолошкиот локалитет „Езерани“ на Преспанското езеро, ...
» Закон за заштита и унапредување на животната средина и природата ...
» Закон за квалитетот на амбиентниот воздух
» Закон за вршење на хидрометеоролошки работи
» Закон за заштита на природата
» Закон за прогласување на локалитетот „Смоларски водопад“ за споменик на ...
» Закон за прогласување на локалитетот „Маркови кули“ за споменик на ...
» Закон за заштита од бучава во животната средина
» Закон за прогласување на дел од планината Пелистер за национален ...
» Закон за хидрометеоролошка дејност
» Закон за прогласување на локалитетот „Куклица“ за споменик на природата ...
» Закон за прогласување на локалитетот Алшар за споменик на природата ...
» Закон за управување со пакување и отпад од пакување
» Резолуција за влијанијата на климатските промени во Република Македонија
» Закон за заштита на Охридското, Преспанското и Дојранското езеро
» Закон за прогласување на локалитетот "Локви - Големо Коњари" за ...
» Закон за прогласување на локалитетот Плоче - Литотелми за строг ...
» Закон за прогласување на дел од планината Галичица за Национален ...
» Закон за прогласување на пештерата "Слатински извор" за споменик на ...
» Закон за прогласување на Дојранското Езеро за споменик на природата ...
» Закон за прогласување на Преспанското Езеро за споменик на природата ...
» Закон за прогласување на локалитетот „Езерани” на Преспанското Езеро за ...
» Закон за прогласување на „Вевчански извори“ за Споменик на природа ...
» Закон за контрола на емисии од испарливи органски соединенија при ...
Детален опис на документ
Закон за животна средина
Датум на објавување: 05.07.2005 Преземи го документот
9952 пати симнат
Датум на стапување во сила: 13.07.2005 
Сл. весник/година: 53/2005 
Категорија: Заштита и унапредување на животната средина и природата
Забелешка:
Клучни зборови: животна средина, зрачење, заштита, отпад, министерство за животна средина и просторно планирање, министер за животна средина и просторно планирање, природа, здрава животна средина, природни богатства, загадување, отпадни материи, штетен отпад, државен инспекторат за животна средина, одржлив развој, државни мрежи за мониторинг, катастар за животна средина
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  27.09.2005 
Преземи го документот
4489 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  21.06.2006 
Преземи го документот
976 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  13.09.2006 
Преземи го документот
727 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  28.09.2006 
Преземи го документот
677 пати симнат
 Измена и дополнување
  01.03.2007 
Преземи го документот
5546 пати симнат
 Измена
  22.12.2008 
Преземи го документот
2966 пати симнат
 Измена
  03.07.2009 
Преземи го документот
2399 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  23.12.2009 
Преземи го документот
896 пати симнат
 Измена и дополнување
  09.04.2010 
Преземи го документот
2441 пати симнат
 Измена и дополнување
  20.09.2010 
Преземи го документот
2114 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
2497 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.10.2012 
Преземи го документот
1463 пати симнат
 Измена и дополнување
  03.07.2013 
Преземи го документот
1378 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.12.2013 
Преземи го документот
1286 пати симнат
 Измена и дополнување
  03.03.2014 
Преземи го документот
1450 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.03.2015 
Преземи го документот
890 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.07.2015 
Преземи го документот
770 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
773 пати симнат
 Измена и дополнување
  29.02.2016 
Преземи го документот
1111 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Maja Tenev на 27.12.2017 00:01

Dali nekoj znae na koj zakon/clen mozam da se povikam za da pobaram zabrana za prenamenuvanje na balkon/terasa vo kujna??? Ne sum pravnik pa mislev da prasam tuka dali ima nekoj sto e upaten. Vi blagodaram mnogu!

Александра Атанасовска на 11.11.2013 11:36

dali nekoj znae koja e novata  Izjava-za ekoloski elaborat i kade da ja najdam

Stefanija Mikarovska на 14.10.2013 00:04

http://big-john.com/cms/

branislav trpceski на 28.04.2012 21:48

dali ima pravilnik ili uredba na vladata na RM vo konteks na zakonot za dali treba ili ne strategija ili elaborat za proekti za izgradba na fotovoltaicni centrali bi mi odgovorite na  braneohrid@yahoo.com

bojan bogevski на 17.02.2012 16:20

Откако го оставив последниов коментар ми стигнаа над 50 барања за пречистен текст на некој од законите за животна средина.
Ве молам сите следни што ќе се обратат до мене, да наведат зошто им е потребен законот и некои основни информации за себе. На овој начин ќе знаеме со кој можеме и дополнително да ја прошириме соработката.
Поздрав до сите и продолжете да се интересирате за еколошкото право:).

bojan bogevski на 27.10.2011 14:34

Јас работам 3 години како еколошки правник во граѓанското здружение Фронт 21/42. Ако му треба на некој пречистен текст слободно нека ми пише на bojan.bogevski@front.org.mk

jane dimeski на 15.03.2011 11:44

А некаков пречистен текст од законов со сите измени итн каде може да се најде ?

Dimitar Todevski на 31.01.2011 09:14

Мислам дека со првата измена треба да се даде овластување на Законодавно правната комисија на Собранието на Република Македонија со првата наредна измена на Законот, со многу измени тешко е да се следат сите измени.

Dimitar Todevski на 03.01.2011 14:44

Smetam deka bi bilo dobro dokolku so prvata izmena i dopolnuvanje na ovoj Zakon da se dade olastuvanje da se napravi prechisten tekst na Zakonot i ponudi za potvrduvawe na zakonodavno pravnata komisija vo Sobranieto na Republika Makedonija. Novogodishni chestitki za uspeshnoto funkcioniranje na "PRAVO ORG MK"

jeton alili на 21.10.2010 07:45
bravo ako ne e pravo nisto srdecen pozdrav od jeton alili
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.