Поврзани документи
» Закон за вршење земјоделска дејност
» Закон за Фондот за земјоделство
» Закон за основање Агенција за поттикнување на развојот на земјоделството ...
» Закон за пасиштата
» Закон за заштита на растенијата
» Закон за земјоделското земјиште
» Закон за органско земјоделско производство
» Закон за семенски материјал, саден материјал и материјал за размножување, ...
» Закон за здравјето на растенијата
» Закон за тутунот
» Закон за виното
» Закон за берзи на земјоделско - прехрамбени производи
» Закон за поттикнување на развојот на земјоделството
» Закон за трансформација на претпријатијата и задругите со општествен капитал ...
» Закон за тутун и тутунски производи
» Закон за престанување на важноста на Законот за Фондот за ...
» Закон за земјоделската инспекција
» Закон за попис на земјоделството во Република Македонија, 2006 година ...
» Закон за основање на агенција за финансиска поддршка во земјоделството ...
» Закон за заштита на нови сорти на земјоделски растенија
» Закон за воспоставување мрежа за прибирање на сметководствени податоци од ...
» Закон за ѓубриња
» Закон за земјоделството и руралниот развој
» Закон за производи за заштита на растенијата
» Закон за земјоделско земјиште
» Закон за семенски и саден материјал за земјоделски растенија
» Закон за државниот инспекторат за земјоделство
» Закон за селекционерски права
» Закон за органско земјоделско производство
» Закон за земјоделство и рурален развој
Детален опис на документ
Закон за здравјето на растенијата
Датум на објавување: 04.05.2005 Преземи го документот
2774 пати симнат
Датум на стапување во сила: 12.05.2005 
Сл. весник/година: 29/2005 
Категорија: Стопанство » Земјоделство
Забелешка:
Клучни зборови: животна средина, растение, растенија, здравје, растителни производи, живи растенија, живи делови, министерство за животна средина и просторно планирање, здравје на растенијата, штетни организми, фитосанитарна управа, пасоши за растенија, фитосанитарна инспекција, фитосанитарен сертификат, фитосанитарен инспектор, министер за земјоделство, шумарство и водостопанство, министер за животна средина и просторно планирање, министерство за земјоделство
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  07.07.2008 
Преземи го документот
531 пати симнат
 Измена и дополнување
  16.02.2009 
Преземи го документот
459 пати симнат
 Дополнување
  26.04.2010 
Преземи го документот
334 пати симнат
 Измена и дополнување
  11.02.2011 
Преземи го документот
269 пати симнат
 Изменување и дополнување
  21.10.2011 
Преземи го документот
282 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.05.2013 
Преземи го документот
218 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.03.2014 
Преземи го документот
162 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.10.2014 
Преземи го документот
155 пати симнат
 Измена и дополнување
  01.09.2015 
Преземи го документот
121 пати симнат
 Измена и дополнување
  29.02.2016 
Преземи го документот
104 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.