Поврзани документи
» Закон за избирачкиот список
» Закон за избор на пратеници во Собранието на Република Македонија ...
» Закон за изборните единици за избор на пратеници во Собранието ...
» Закон за пратениците
» Закон за избирачките места
» Закон за избирачкиот список и за избирачката легитимација
» Закон за изборните единици за избор на пратеници во Собранието ...
» Закон за платата (личните доходи) и другите надоместоци на пратениците ...
» Изборен законик
» Закон за платите на судиите
» Закон за комитетот за односи меѓу заедниците
» Закон за определување дополнителен услов за вршење јавна функција
» Резолуција за односите на Република Македонија со Косово
» Резолуција за миграционата политика на Република Македонија 2009 -2014
» Закон за Собранието на Република Македонија
» Закон за платите на членовите на Советот на јавните обвинители ...
» Закон за платите на членовите на Судскиот совет на Република ...
» Декларација за побезбеден интернет
» Закон за избор на пратеници во Собранието на Република Македонија ...
Детален опис на документ
Закон за пратениците
Датум на објавување: 03.10.2005 Преземи го документот
4407 пати симнат
Датум на стапување во сила: 11.10.2005 
Сл. весник/година: 84/2005 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Собрание на Република Македонија
Забелешка:
Клучни зборови: мандат, функција, пратеник, пратеници, верификација, функции, јавна функција, имунитет
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  12.04.2006 
Преземи го документот
710 пати симнат
 Измена
  24.12.2008 
Преземи го документот
1266 пати симнат
 Дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
1099 пати симнат
 Измена
  21.07.2014 
Преземи го документот
316 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.