Почетна   »   Закони    »  Закон за царинските мерки за заштита на правата од интелектуална сопственост...Поврзани документи
» Закон за акредитација
» Закон за метрологијата
» Закон за стандардизација
» Закон за заштита на топографијата на интегралните кола
» Закон за индустриската сопственост
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за царинските мерки за заштита на правата од интелектуална ...
» Закон за контрола на предмети од скапоцени метали
» Закон за мерните единици и мерилата
» Закон за стандардизација
» Закон за индустриска сопственост
» Закон за авторското право и сродните права
» Закон за пропишување на техничките барање за производите и оцена ...
» Закон за безбедност на производите
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за индустриска сопственост
» Закон за акредитација
» Закон за авторското право и сродните права
» Закон за квалитетот на земјоделските производи
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за иновациската дејност
Детален опис на документ
Закон за царинските мерки за заштита на правата од интелектуална сопственост
Датум на објавување: 26.05.2005 Преземи го документот
2925 пати симнат
Датум на стапување во сила: 03.06.2005 
Сл. весник/година: 38/2005 
Категорија: Стопанство » Индустриска и интелектуална сопственост, метрологија, стандардизација, акредитација, технолошки развој и квалитет на производите
Забелешка:
Клучни зборови: права, царина, заштита, царински мерки, права од интелектуална сопственост, интелектуална сопственост, царински органи
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  07.09.2007 
Преземи го документот
825 пати симнат
 Изменување и дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
279 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.05.2013 
Преземи го документот
165 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.