Поврзани документи
» Закон за азил и привремена заштита
» Закон за референдум и граѓанска иницијатива
» Закон за здруженија на граѓани и фондации
» Закон за финансирање на политичките партии
» Закон за политичките партии
» Закон за заштита на лични податоци
» Закон за референдум и други облици на непосредно изјаснување на ...
» Закон за верските заедници и религиозните групи
» Закон за постапката за собирање потписи на избирачи за предлагање ...
» Закон за јавните собири
» Закон за личната карта
» Закон за слободен пристап до информации од јавен карактер
» Закон за личното име
» Закон за матичната евиденција
» Закон за семејството
» Закон за државјанството на Република Македонија
» Закон за движење и престој на странците
» Закон за матичниот број на граѓанинот
» Закон за патните исправи на државјаните на Република Македонија
» Закон за пријавување на живеалиштето и престојувалиштето на граѓаните
» Закон за политичките партии
» Закон за заштита на личните податоци
» Закон за Црвениот крст на Република Македонија
» Закон за странците
» Закон за еднакви можности на жените и мажите
» Закон за правната положбата на црквата, верските заедници и религиозни ...
» Закон за употреба на јазик што го зборуваат најмалку 20% ...
» Закон за унапредување и заштита на правата на припадниците на ...
» Закон за здруженија и фондации
» Закон за спречување и заштита од дискриминација
Детален опис на документ
Закон за заштита на лични податоци
Датум на објавување: 01.02.2005 Преземи го документот
14651 пати симнат
Датум на стапување во сила: 09.02.2005 
Сл. весник/година: 7/2005 
Категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
Забелешка:
Клучни зборови: централен регистар, заштита, заштита на личните податоци, лични податоци, податоци, податок, обработка, контролор, дирекција за заштита на лични податоци
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  19.08.2008 
Преземи го документот
9061 пати симнат
 Измена и дополнување
  20.09.2010 
Преземи го документот
5978 пати симнат
 Дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
5098 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.03.2014 
Преземи го документот
2420 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
1233 пати симнат
 Дополнување
  20.05.2016 
Преземи го документот
1245 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Борис Кузманоски на 12.07.2019 10:04

Есенцијална е потребата од пречистен текст

sanja bozinova на 11.12.2012 15:19

страсна работа ви е законот.узасни сте

благој ристов на 31.05.2011 15:29

така е, нека се направи пречистен текст

Методија Анѓелкоски на 23.06.2010 14:55

Има толку многу промени во измената (иако само една измена) што станува неразбирливо без пречистен текст.

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.