Поврзани документи
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2001 ...
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2002 ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за спречување на перење пари
» Закон за утврдување и наплата на јавните приходи
» Закон за Финансиската полиција
» Закон за јавните набавки
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за јавните набавки
» Закон за внатрешна ревизија во јавниот сектор
» Закон за сметководството за непрофитните организации
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за јавен долг
» Закон за управата за јавни приходи
» Закон за ревизија
» Закон за буџетите
» Закон за единствениот даночен број на даночните обврзници
» Закон за извршување на буџетот на Република Македонија за 2006 ...
» Закон за сметководство за буџетите и буџетските корисници
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 1996 ...
» Закон за буџетите
» Закон за висината на стапката на затезната камата
» Закон за ограничување на потрошувачката за општите општествени и заеднички ...
» Закон за финансиско работење
» Закон за сметководството
» Закон за Управата за јавни приходи
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за ограничување на приходите за финансирање на општите општествени ...
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 1994 ...
Детален опис на документ
Закон за управата за јавни приходи
вон сила
Датум на објавување: 27.09.2005 Преземи го документот
4114 пати симнат
Датум на стапување во сила: 05.10.2005 
Сл. весник/година: 81/2005 
Категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
Забелешка:
Клучни зборови: данок, даночен обврзник, наплата, даноци, министерство за финансии, управа за јавни приходи, јавни приходи, такса, даночен долг, единствен даночен број, даночен број, даночен платец, даночна пријава, даночна евиденција
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  12.09.2007 
Преземи го документот
1141 пати симнат
 Измена и дополнување
  07.07.2008 
Преземи го документот
1422 пати симнат
 Измена
  21.08.2009 
Преземи го документот
774 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  20.01.2010 
Преземи го документот
286 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.11.2010 
Преземи го документот
876 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  09.11.2011 
Преземи го документот
243 пати симнат
 Измена и дополнување
  22.03.2012 
Преземи го документот
516 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Radivoje Mladenovic на 04.12.2009 20:30

So zakonot regulirano pravo na direktorot so interen akt-operativna instrukcija da gi ogranicuva ustavnite orava na vrabotenite, pravo na rabota, pravo na javno iskazuvawe na mislewe i naucna rabota-so definiranje na raboti i dejnosti koi se vo sprotivnost so sluzbenite dejnosti 12-1245/1 od 01.02.'06 cl2 stav3  zabraneto rabotno angazirawe po bilo koj osnov, stav 5 objavuvanje na pisuvani trudovi od oblasta na dano~no pravo ili komentari. SRAMOTA

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.