Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/68/5509168/html/pravo.org.mk/Connections/pravo.php on line 9
Pravo.org.mk | Закон за данок на финансиски трансакцииДетален опис на документ
Закон за данок на финансиски трансакции
вон сила
Датум на објавување: 29.06.2001 Преземи го документот
2385 пати симнат
Датум на стапување во сила: 07.07.2001 
Сл. весник/година: 49/2001 
Категорија: Финансии, сметководство » Даноци, придонеси и самопридонеси
Забелешка:
Клучни зборови: банка, кредит, банки, осигурување, оданочување, данок, финансиски трансакции, данок на финансиски трансакции, готовински исплати и уплати, безготовински исплати и уплати, трансфери преку сметки, финансиски институции, индосамент, цесија, асигнација, припишана камата, тргување со хартии од вредност, даночен обврзник, даночна основа, даночни ослободувања, даночни стапки, наплата
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  28.12.2001 
Преземи го документот
577 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.