Детален опис на документ
Закон за супервизија на осигурување
Датум на објавување: 25.04.2002 Преземи го документот
5502 пати симнат
Датум на стапување во сила: 03.05.2002 
Сл. весник/година: 27/2002 
Категорија: Осигурување на имоти и лица
Забелешка:
Клучни зборови: осигурување, договор за осигурување, полиса, реосигурување, супервизија, супервизија на осигурување, осигурување на живот, неживотно осигурување, осигурителни брокерски друштва, друштво за осигурување, каско, карго, здравствено осигурување, осигурување на штедни влогови, акционерско друштво за осигурување, акционерско друштво за реосигурување, акционерско друштво за осигурување и реосигурување, национално биро за осигурување
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  23.10.2002 
Преземи го документот
355 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  12.05.2004 
Преземи го документот
259 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.06.2007 
Преземи го документот
2561 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  16.01.2008 
Преземи го документот
1390 пати симнат
 Измена и дополнување
  16.07.2008 
Преземи го документот
1803 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  22.04.2009 
Преземи го документот
279 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.05.2010 
Преземи го документот
969 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.04.2011 
Преземи го документот
672 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  29.11.2011 
Преземи го документот
145 пати симнат
 Пречистен текст
  29.02.2012 
Преземи го документот
1675 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  21.03.2012 
Преземи го документот
338 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  02.05.2012 
Преземи го документот
321 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  16.05.2012 
Преземи го документот
337 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  06.02.2013 
Преземи го документот
257 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.12.2013 
Преземи го документот
324 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.03.2014 
Преземи го документот
322 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.07.2014 
Преземи го документот
301 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
178 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
156 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.02.2016 
Преземи го документот
199 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.