Детален опис на документ
Закон за Владата на Република Македонија
Датум на објавување: 22.07.2000 Преземи го документот
12219 пати симнат
Датум на стапување во сила: 22.07.2000 
Сл. весник/година: 59/2000 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Влада на Република Македонија
Забелешка: Со започнувањето на примената на Законот за административни службеници (13.02.2015) ќе престанат да важат одредбите од Главата IX-a, членови 39-а, 39-б и 39-в.
Клучни зборови: влада, генерален секретар, мандатор, министер, министри, премиер, генерален секретар на владата, секретаријат
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  21.03.2001 
Преземи го документот
2210 пати симнат
 Измена и дополнување
  28.02.2003 
Преземи го документот
6761 пати симнат
 Измена и дополнување
  11.07.2005 
Преземи го документот
6785 пати симнат
 Измена
  28.03.2006 
Преземи го документот
6534 пати симнат
 Дополнување
  25.09.2007 
Преземи го документот
5816 пати симнат
 Дополнување
  06.02.2008 
Преземи го документот
5372 пати симнат
 Измена
  08.07.2008 
Преземи го документот
5214 пати симнат
 Дополнување
  25.01.2010 
Преземи го документот
4891 пати симнат
 Измена
  13.04.2011 
Преземи го документот
4066 пати симнат
 Дополнување
  25.01.2013 
Преземи го документот
2160 пати симнат
 Дополнување
  18.09.2014 
Преземи го документот
1026 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.11.2015 
Преземи го документот
1285 пати симнат
 Измена
  01.08.2016 
Преземи го документот
679 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Misho Mitrovski на 23.09.2013 22:52

Da da dobro si primetila ama kako sto gledam uste ne ja popravile greskata

Сандра Андовска на 21.05.2013 13:39

SE duplira Izmenata i dopolnuvanjeto na Zakonot za VRM od 08.07.2008

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.