Поврзани документи
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2001 ...
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2002 ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за спречување на перење пари
» Закон за утврдување и наплата на јавните приходи
» Закон за Финансиската полиција
» Закон за јавните набавки
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за јавните набавки
» Закон за внатрешна ревизија во јавниот сектор
» Закон за сметководството за непрофитните организации
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за јавен долг
» Закон за управата за јавни приходи
» Закон за ревизија
» Закон за буџетите
» Закон за единствениот даночен број на даночните обврзници
» Закон за извршување на буџетот на Република Македонија за 2006 ...
» Закон за сметководство за буџетите и буџетските корисници
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 1996 ...
» Закон за буџетите
» Закон за висината на стапката на затезната камата
» Закон за ограничување на потрошувачката за општите општествени и заеднички ...
» Закон за финансиско работење
» Закон за сметководството
» Закон за Управата за јавни приходи
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за ограничување на приходите за финансирање на општите општествени ...
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 1994 ...
Детален опис на документ
Закон за сметководството за непрофитните организации
Датум на објавување: 04.04.2003 Преземи го документот
4698 пати симнат
Датум на стапување во сила: 04.04.2003 
Сл. весник/година: 24/2003 
Категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
Забелешка:
Клучни зборови: сметководство, политички партии, стопанска интересна заедница, здруженија на граѓани, фондации, меѓународни невладини организации, здруженија на странци, непрофитни организации, непрофитна организација, деловни книги, сметководствени документи, обработка на податоци, финансиски извештај, извештај, верски заедници, религиозни групи, црвениот крст на република македонија, црвен крст, странски невладини организации, хуманитарни организации, деловна книга
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  07.09.2005 
Преземи го документот
1029 пати симнат
 Изменување и дополнување
  11.02.2011 
Преземи го документот
1403 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
372 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Mirjana Nikoloska на 24.07.2012 22:12

njprofitabilni pravni subjekti za perenje na pari , so najgolema danocna evazija , pod sinonim "neprofitni " organizacii !

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.