Поврзани документи
» Закон за акредитација
» Закон за метрологијата
» Закон за стандардизација
» Закон за заштита на топографијата на интегралните кола
» Закон за индустриската сопственост
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за царинските мерки за заштита на правата од интелектуална ...
» Закон за контрола на предмети од скапоцени метали
» Закон за мерните единици и мерилата
» Закон за стандардизација
» Закон за индустриска сопственост
» Закон за авторското право и сродните права
» Закон за пропишување на техничките барање за производите и оцена ...
» Закон за безбедност на производите
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за индустриска сопственост
» Закон за акредитација
» Закон за авторското право и сродните права
» Закон за квалитетот на земјоделските производи
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за иновациската дејност
Детален опис на документ
Закон за индустриската сопственост
вон сила
Датум на објавување: 30.06.2002 Преземи го документот
2900 пати симнат
Датум на стапување во сила: 08.07.2002 
Сл. весник/година: 47/2002 
Категорија: Стопанство » Индустриска и интелектуална сопственост, метрологија, стандардизација, акредитација, технолошки развој и квалитет на производите
Забелешка:
Клучни зборови: индустриска сопственост, патент, индустриски дизајн, трговска марка, ознака на потекло, географска ознака, пронајдок, дизајн, трговски знак, биро за индустриска сопственост, пронајдувач, автор, меѓународна регистрација
Измени и дополнувања
 Изменување
  30.06.2003 
Преземи го документот
1191 пати симнат
 Изменување и дополнување
  27.02.2004 
Преземи го документот
1244 пати симнат
 Пречистен текст
  21.06.2004 
Преземи го документот
434 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.03.2006 
Преземи го документот
2258 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.06.2007 
Преземи го документот
1976 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.