Поврзани документи
» Закон за задругите
» Закон за преземање на акционерските друштва
» Закон за стопанските комори
» Закон за трговските друштва
» Закон против нелојалната конкуренција
» Закон против ограничувањата на конкуренцијата
» Закон за Национална класификација на дејностите
» Закон за стоковите резерви
» Закон за државната помош
» Закон за лизинг
» Закон за основање на Агенција за поддршка на претприемништвото на ...
» Закон за заштита на конкуренцијата
» Закон за отстапување на деловни средства од страна на претпријатијата ...
» Закон за стечај
» Закон за јавните претпријатија
» Закон за приватизација на државниот капитал во претпријатијата
» Закон за трговските друштва
» Закон за преструктуирање на дел од претпријатијата кои во своето ...
» Закон за трансформација на претпријатијата со општествен капитал
» Закон за начинот и постапката на усогласувањето на работењето на ...
» Закон за стечај
» Закон за финансиската полиција
» Закон за стоковните резерви
» Закон за претворање на побарувањата на Република Македонија по основ ...
» Завршна сметка на Буџетот на Република Македонија за 2005 година ...
» Закон за Стопанската комора на Република Македонија
» Закон за Европско друштво
» Закон за контрола на државната помош
» Закон за заштита на конкуренцијата
» Закон за стопанските комори
Детален опис на документ
Закон за лизинг
Датум на објавување: 25.01.2002 Преземи го документот
4384 пати симнат
Датум на стапување во сила: 02.02.2002 
Сл. весник/година: 4/2002 
Категорија: Стопанство » Општи прописи
Забелешка:
Клучни зборови: осигурување, трансакција, договор, лизинг, подвижен предмет, договор за лизинг
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  25.07.2003 
Преземи го документот
2250 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.02.2006 
Преземи го документот
2230 пати симнат
 Измена и дополнување
  16.07.2008 
Преземи го документот
1679 пати симнат
 Измена и дополнување
  22.03.2011 
Преземи го документот
870 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
873 пати симнат
 Измена и дополнување
  29.10.2013 
Преземи го документот
399 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.08.2015 
Преземи го документот
191 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.02.2016 
Преземи го документот
151 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.02.2016 
Преземи го документот
163 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.