Поврзани документи
» Закон за податоците во електронски облик и електронски потпис
» Закон за превоз во патниот сообраќај
» Закон за Македонските железници
» Закон за превоз во патниот сообраќај
» Закон за жичари и ски – лифтови
» Закон за поштенските услуги
» Закон за внатрешната пловидба
» Закон за трансформација на јавното претпријатие „Македонски Железници“ – Ц.О ...
» Закон за електронските комуникации
» Закон за железниците
» Закон за јавните патишта
» Закон за дирекцијата за цивилна воздушна пловидба
» Закон за превоз во патниот сообраќај
» Закон за учество на Република Македонија во финансирање на реконструкцијата ...
» Закон за обезбедување средства за финасирање на Програмата за изградба ...
» Закон за телекомуникациите
» Закон за безбедност на сообраќајот на патиштата
» Закон за безбедност во железничкиот сообраќај
» Закон за безбедност на сообраќајот на патиштата
» Закон за внатрешната пловидба
» Закон за договорите за превоз во железничкиот сообраќај
» Закон за агенцијата за регулирање на пазарот на железнички услуги ...
» Закон за поштенските услуги
» Закон за јавните патишта
» Закон за возила
» Закон за трансформација на Јавното претпријатие за одржување и заштита ...
» Закон за облигационите и стварноправните односи во воздушниот сообраќај
» Закон за превоз на опасни материи во патниот и железничкиот ...
» Закон за работното време, задолжителните одмори на мобилните работници и ...
» Закон за сигурност во железничкиот систем
Детален опис на документ
Закон за превоз во патниот сообраќај
Датум на објавување: 05.10.2004 Преземи го документот
11024 пати симнат
Датум на стапување во сила: 13.10.2004 
Сл. весник/година: 68/2004 
Категорија: Стопанство » Сообраќај и врски
Забелешка:
Клучни зборови: такси, превоз, возен ред, сообраќај, пат, сообраќајни знаци, сообраќајна незгода, возило, возила, возачи, возач, технички преглед, кола, коли, моторно возило, велосипед, велосипеди, мотор, моторцикл, трицикл, автобус, тролејбус, товарно возило, камион, трактор, мотокултиватор, пешак, пешаци, воз, железница, железничка пруга, автопат, коловоз, пруга, семафор, знак, знаци, сообраќаен знак, мост, мостови, трамвај, министер за сообраќај и врски, патник, патници
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  01.02.2006 
Преземи го документот
1536 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.12.2006 
Преземи го документот
6755 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.09.2009 
Преземи го документот
4457 пати симнат
 Измена и дополнување
  23.06.2010 
Преземи го документот
3579 пати симнат
 Измена и дополнување
  21.10.2010 
Преземи го документот
3297 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  10.11.2010 
Преземи го документот
1857 пати симнат
 Измена и дополнување
  11.02.2011 
Преземи го документот
3238 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.04.2011 
Преземи го документот
3371 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.01.2012 
Преземи го документот
3206 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.02.2013 
Преземи го документот
2306 пати симнат
 Дополнување
  30.08.2013 
Преземи го документот
1572 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.11.2013 
Преземи го документот
1641 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.12.2013 
Преземи го документот
1626 пати симнат
 Измена и дополнување
  03.03.2014 
Преземи го документот
1613 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.07.2014 
Преземи го документот
1297 пати симнат
 Измена и дополнување
  12.11.2014 
Преземи го документот
1242 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.03.2015 
Преземи го документот
1099 пати симнат
 Измена и дополнување
  12.06.2015 
Преземи го документот
951 пати симнат
 Измена и дополнување
  23.07.2015 
Преземи го документот
863 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.07.2015 
Преземи го документот
1097 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.02.2016 
Преземи го документот
815 пати симнат
 Измена и дополнување
  11.04.2016 
Преземи го документот
996 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.