Поврзани документи
» Закон за акредитација
» Закон за метрологијата
» Закон за стандардизација
» Закон за заштита на топографијата на интегралните кола
» Закон за индустриската сопственост
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за царинските мерки за заштита на правата од интелектуална ...
» Закон за контрола на предмети од скапоцени метали
» Закон за мерните единици и мерилата
» Закон за стандардизација
» Закон за индустриска сопственост
» Закон за авторското право и сродните права
» Закон за пропишување на техничките барање за производите и оцена ...
» Закон за безбедност на производите
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за индустриска сопственост
» Закон за акредитација
» Закон за авторското право и сродните права
» Закон за квалитетот на земјоделските производи
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за иновациската дејност
Детален опис на документ
Закон за акредитација
вон сила
Датум на објавување: 15.07.2002 Преземи го документот
2162 пати симнат
Датум на стапување во сила: 23.07.2002 
Сл. весник/година: 54/2002 
Категорија: Стопанство » Индустриска и интелектуална сопственост, метрологија, стандардизација, акредитација, технолошки развој и квалитет на производите
Забелешка:
Клучни зборови: македонскиот институт за акредитација, национален акредитационен сервис, акредитација, сертификат за акредитација, акредитациoно тело, институт за акредитација, европски организации за акредитација, меѓународни организации за акредитација
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  19.08.2008 
Преземи го документот
277 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.