Детален опис на документ
Закон за заштита и спасување
Датум на објавување: 10.06.2004 Преземи го документот
5841 пати симнат
Датум на стапување во сила: 18.06.2004 
Сл. весник/година: 36/2004 
Категорија: Заштита и спасување
Забелешка:
Клучни зборови: евакуација, заштита, војна, помош, епидемија, спасување, заштита и спасување, природни непогоди, епидемии, епизоотии, епифитотии, несреќи, несреќа, земјотрес, поплава, лизгање на земјиште, снежна лавина, нанос, луњи, уривање, високи брани, насипи, суша, атмосферски непогоди, опасност, загрозеност, дирекција за заштита и спасување, засолнување
Измени и дополнувања
 Измена
  21.07.2004 
Преземи го документот
3094 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.07.2008 
Преземи го документот
1917 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  24.06.2009 
Преземи го документот
727 пати симнат
 Измена и дополнување
  20.09.2010 
Преземи го документот
1452 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.02.2011 
Преземи го документот
1379 пати симнат
 Пречистен текст
  24.08.2012 
Преземи го документот
3045 пати симнат
 Измена
  27.02.2014 
Преземи го документот
1123 пати симнат
 Измена
  11.04.2016 
Преземи го документот
348 пати симнат
 Измена и дополнување
  03.06.2016 
Преземи го документот
549 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
zoran  serafimovski на 09.05.2017 13:16

Cool

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.