Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/68/5509168/html/pravo.org.mk/Connections/pravo.php on line 9
Pravo.org.mk | Закон за акцизитеДетален опис на документ
Закон за акцизите
Датум на објавување: 27.04.2001 Преземи го документот
5895 пати симнат
Датум на стапување во сила: 27.04.2001 
Сл. весник/година: 32/2001 
Категорија: Финансии, сметководство » Даноци, придонеси и самопридонеси
Забелешка:
Клучни зборови: акцизи, акцизна територија, акцизен долг, aкцизен склад, акцизна дозвола, царинска номенклатура, акцизно- правен слободен промет, увоз, оданочување, акцизен период, акцизна пријава, акцизни ослободувања, пропорционална акциза, минерални масла, алкохол, тутунски добра, контролни марки
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  20.07.2001 
Преземи го документот
2414 пати симнат
 Измена и дополнување
  20.06.2002 
Преземи го документот
2142 пати симнат
 Измена
  27.12.2002 
Преземи го документот
1999 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.04.2003 
Преземи го документот
847 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.12.2004 
Преземи го документот
2331 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.05.2005 
Преземи го документот
2612 пати симнат
 Измена и дополнување
  16.07.2008 
Преземи го документот
2123 пати симнат
 Измена и дополнување
  21.08.2009 
Преземи го документот
1631 пати симнат
 Измена и дополнување
  11.03.2010 
Преземи го документот
1869 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.02.2011 
Преземи го документот
1201 пати симнат
 Измена
  15.04.2011 
Преземи го документот
1007 пати симнат
 Дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
1154 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.06.2013 
Преземи го документот
506 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.03.2014 
Преземи го документот
247 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  28.05.2014 
Преземи го документот
117 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.11.2014 
Преземи го документот
187 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.12.2014 
Преземи го документот
167 пати симнат
 Пречистен текст
  18.02.2015 
Преземи го документот
580 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.07.2015 
Преземи го документот
245 пати симнат
 Измена
  04.09.2015 
Преземи го документот
197 пати симнат
 Измена
  05.11.2015 
Преземи го документот
179 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.02.2016 
Преземи го документот
178 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.