Поврзани документи
» Анализа на Законот за Бирото за развој на образованието
» Анализа на Законот за просветна инспекција
» Анализа на Законот за референдум
» Анализа на Законот за полиција
» Анализа на измените на Законот за здравствено осигурување (подготвено од ...
» Анализа на Законот за судовите
» Анализа на Законот за следење на комуникациите
» Потреба од реформи на организацијата на судството во Република Македонија ...
» Закон за изменување и дополнување на Законот за пензиско и ...
» Компаративна анализа за гласање на дијаспората
» Анализа на потребата за задолжително средно образование
» Анализа за религиозното образование
» Анализа Лустрација во земјите од Западен Балкан
» Анализа легализација на нелегалните градби
» Политика за употреба на јазиците на малцинствата versus потребата за ...
» Право за антидискриминација и еднакви можности во Р Македонија и ...
» Анализа за подобрување на изборното законодавство во делот на изборните ...
» Правни и институционални механизми за соработка помеѓу НВО и Владата ...
» Меѓународни и европски изборни стандарди со посебен осврт на Кодексот ...
» Анализа на потребата за воведување уставна жалба (тужба) во Република ...
» ОБЕЗВРЕДНУВАЊЕ НА ТРУДОТ - Анализа на трудово-правната легислатива во периодот ...
» Ефикасност во заштитата на човековите права при пречекорување на полициските ...
Детален опис на документ
Анализа легализација на нелегалните градби
Датум на објавување: 05.03.2007 Преземи го документот
2685 пати симнат
Категорија: Човекови права
Забелешка:
Клучни зборови:


 
Дискусии околу овој закон
florim osmani на 13.12.2016 17:52

imam podneseno baranje za legalizacija ne divoiGradba odnosno objekt izGraden vo zemjishto sopstvenos na.r.m,odnosno toj imot go poseduvame od 1930 do denesh den.od opstinata gosativar .odnosno sektorot za urbanizam predmetot mie.zakocen odnosno se cuva vo fioka.kade da se obratam da gi zashtitam mojte prava.blagodaram

goce dimitrovski на 28.01.2015 17:05

So sakonot za legalizacija ne sum vo moznost da legaliziram kuka izgradena 80 godini poradi toa sto   koridorot 8  koj e planiran mnogu godini podocna minuva kaj sto e mojot objekt .dali zkonot prdviduva da bidam obesteten dokolku mi bide srusen semejniot objekt.

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.