Поврзани документи
» Анализа на Законот за Бирото за развој на образованието
» Анализа на Законот за просветна инспекција
» Анализа на Законот за референдум
» Анализа на Законот за полиција
» Анализа на измените на Законот за здравствено осигурување (подготвено од ...
» Анализа на Законот за судовите
» Анализа на Законот за следење на комуникациите
» Потреба од реформи на организацијата на судството во Република Македонија ...
» Закон за изменување и дополнување на Законот за пензиско и ...
» Компаративна анализа за гласање на дијаспората
» Анализа на потребата за задолжително средно образование
» Анализа за религиозното образование
» Анализа Лустрација во земјите од Западен Балкан
» Анализа легализација на нелегалните градби
» Политика за употреба на јазиците на малцинствата versus потребата за ...
» Право за антидискриминација и еднакви можности во Р Македонија и ...
» Анализа за подобрување на изборното законодавство во делот на изборните ...
» Правни и институционални механизми за соработка помеѓу НВО и Владата ...
» Меѓународни и европски изборни стандарди со посебен осврт на Кодексот ...
» Анализа на потребата за воведување уставна жалба (тужба) во Република ...
» ОБЕЗВРЕДНУВАЊЕ НА ТРУДОТ - Анализа на трудово-правната легислатива во периодот ...
» Ефикасност во заштитата на човековите права при пречекорување на полициските ...
Детален опис на документ
Анализа на Законот за судовите
Датум на објавување: 20.04.2006 Преземи го документот
1978 пати симнат
Категорија: Човекови права
Забелешка:
Клучни зборови:


 
Дискусии околу овој закон
Atanas Gjorgievski на 14.01.2011 15:04

Кој орган одлучува за праведноста на судијата при донесување на одлуката и кршењето на човековите права.

Републички Судски Совет.

Тоа не е можно затоа што во состав на РСС се судии со мандат од 4 односно 8 години и потоа се враќа пак како судија меѓу својте колеги судии.

За нивната праведност мора да одлучи народот како независна граѓанска порота затоа што народот ги донел како судии и народот ќе ги тргне како судии,само тогаш ќе имаме праведно и независно судство

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.