Поврзани документи
» Анализа на Законот за Бирото за развој на образованието
» Анализа на Законот за просветна инспекција
» Анализа на Законот за референдум
» Анализа на Законот за полиција
» Анализа на измените на Законот за здравствено осигурување (подготвено од ...
» Анализа на Законот за судовите
» Анализа на Законот за следење на комуникациите
» Потреба од реформи на организацијата на судството во Република Македонија ...
» Закон за изменување и дополнување на Законот за пензиско и ...
» Компаративна анализа за гласање на дијаспората
» Анализа на потребата за задолжително средно образование
» Анализа за религиозното образование
» Анализа Лустрација во земјите од Западен Балкан
» Анализа легализација на нелегалните градби
» Политика за употреба на јазиците на малцинствата versus потребата за ...
» Право за антидискриминација и еднакви можности во Р Македонија и ...
» Анализа за подобрување на изборното законодавство во делот на изборните ...
» Правни и институционални механизми за соработка помеѓу НВО и Владата ...
» Меѓународни и европски изборни стандарди со посебен осврт на Кодексот ...
» Анализа на потребата за воведување уставна жалба (тужба) во Република ...
» ОБЕЗВРЕДНУВАЊЕ НА ТРУДОТ - Анализа на трудово-правната легислатива во периодот ...
» Ефикасност во заштитата на човековите права при пречекорување на полициските ...
Детален опис на документ
Анализа на Законот за просветна инспекција
Датум на објавување: 23.06.2005 Преземи го документот
1646 пати симнат
Категорија: Човекови права
Забелешка:
Клучни зборови:


 
Дискусии околу овој закон
Valentina  Stanoevska на 16.09.2013 20:16

Колку е оправдано просветната инспекција да го смета за прекршок неподнесувањето на жалба од страна на училиштето  при  трансформација на работно место на работник од определено на неопределено време врз основа на судска пресуда и закон за работни односи.

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.