Поврзани документи
» Закон за азил и привремена заштита
» Закон за референдум и граѓанска иницијатива
» Закон за здруженија на граѓани и фондации
» Закон за финансирање на политичките партии
» Закон за политичките партии
» Закон за заштита на лични податоци
» Закон за референдум и други облици на непосредно изјаснување на ...
» Закон за верските заедници и религиозните групи
» Закон за постапката за собирање потписи на избирачи за предлагање ...
» Закон за јавните собири
» Закон за личната карта
» Закон за слободен пристап до информации од јавен карактер
» Закон за личното име
» Закон за матичната евиденција
» Закон за семејството
» Закон за државјанството на Република Македонија
» Закон за движење и престој на странците
» Закон за матичниот број на граѓанинот
» Закон за патните исправи на државјаните на Република Македонија
» Закон за пријавување на живеалиштето и престојувалиштето на граѓаните
» Закон за политичките партии
» Закон за заштита на личните податоци
» Закон за Црвениот крст на Република Македонија
» Закон за странците
» Закон за еднакви можности на жените и мажите
» Закон за правната положбата на црквата, верските заедници и религиозни ...
» Закон за употреба на јазик што го зборуваат најмалку 20% ...
» Закон за унапредување и заштита на правата на припадниците на ...
» Закон за здруженија и фондации
» Закон за спречување и заштита од дискриминација
Детален опис на документ
Закон за финансирање на политичките партии
Датум на објавување: 27.10.2004 Преземи го документот
4216 пати симнат
Датум на стапување во сила: 04.11.2004 
Сл. весник/година: 76/2004 
Категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
Забелешка:
Клучни зборови: финансирање, политички партии, донации, финансирање на политички партии, членарина, легати
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  08.03.2006 
Преземи го документот
615 пати симнат
 Дополнување
  24.12.2008 
Преземи го документот
1136 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.07.2009 
Преземи го документот
1033 пати симнат
 Неофицијален пречистен текст
  01.12.2010 
Преземи го документот
2294 пати симнат
 Изменување и дополнување
  21.10.2011 
Преземи го документот
1801 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.11.2012 
Преземи го документот
1132 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.02.2013 
Преземи го документот
1097 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.