Поврзани документи
» Закон за научно-културните средби „Десет дена Крушевска Република“
» Закон за употребата на македонскиот јазик
» Закон за библиотеките
» Закон за меморијалните споменици и спомен обележјата
» Закон за музеите
» Закон за поттикнување и помагање на техничката култура
» Закон за заштита на културното наследство
» Закон за задолжителен примерок
» Закон за културата
» Закон за филмскиот фонд на Република Македонија
» Закон за аудиовизуелните добра
» Закон за прогласување на Старата скопска чаршија за културно наследство ...
» Закон за управување со светското природно и културно наследство во ...
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Охрид за ...
» Закон за националниот уметник на Република Македонија
» Закон за прогласување на споменичката целина Крушево за културно наследство ...
» Закон за поддршка на домашната музичка продукција
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Кратово за ...
» Закон за издавачката дејност
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Битола за ...
» Закон за престанување на важењето на Законот за националниот уметник ...
Детален опис на документ
Закон за библиотеките
Датум на објавување: 01.10.2004 Преземи го документот
3030 пати симнат
Датум на стапување во сила: 09.10.2004 
Сл. весник/година: 66/2004 
Категорија: Јавни служби » Култура
Забелешка:
Клучни зборови: програми, библиотека, книга, брошури, весници, списанија, докторски дисертации, магистерски трудови, скрипти, ракописи, каталози, проспекти, плакати, летоци, картографски материјал, нотен материјал, репродукции на уметнички
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  18.07.2008 
Преземи го документот
774 пати симнат
 Измена и дополнување
  01.09.2010 
Преземи го документот
416 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
408 пати симнат
 Измена и дополнување
  28.05.2015 
Преземи го документот
164 пати симнат
 Измена и дополнување
  03.09.2015 
Преземи го документот
111 пати симнат
 Измена и дополнување
  29.02.2016 
Преземи го документот
107 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.