Детален опис на документ
Закон за адвокатурата
Датум на објавување: 23.07.2002 Преземи го документот
11902 пати симнат
Датум на стапување во сила: 31.07.2002 
Сл. весник/година: 59/2002 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Адвокатура
Забелешка:
Клучни зборови: суд, правна помош, адвокатура, адвокат, правни совети, поднесок, поднесоци, судска постапка, полномошно, адвокатска комора, именик на адвокатите, именик на адвокатски стручни соработници, именик на адвокатски приправници, кодекс на адвокатската етика, адвокатски приправник, адвокатски соработник, адвокатска дејност, странка
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  22.01.2003 
Преземи го документот
1930 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  07.05.2003 
Преземи го документот
1508 пати симнат
 Измена и дополнување
  15.05.2006 
Преземи го документот
8984 пати симнат
 Измена и дополнување
  09.03.2007 
Преземи го документот
7809 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  09.01.2008 
Преземи го документот
5530 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.08.2008 
Преземи го документот
7207 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  04.02.2009 
Преземи го документот
1761 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  16.09.2009 
Преземи го документот
2126 пати симнат
 Дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
3090 пати симнат
 Измени и дополнувања
  12.09.2012 
Преземи го документот
2856 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.08.2015 
Преземи го документот
1171 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Ivan Antovski на 29.06.2012 14:17

Cool

Гоце Петров на 24.03.2011 16:10

неофицијален пречистен текст имате на www.mba.org.mk

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.