Поврзани документи
» Закон за вршење земјоделска дејност
» Закон за Фондот за земјоделство
» Закон за основање Агенција за поттикнување на развојот на земјоделството ...
» Закон за пасиштата
» Закон за заштита на растенијата
» Закон за земјоделското земјиште
» Закон за органско земјоделско производство
» Закон за семенски материјал, саден материјал и материјал за размножување, ...
» Закон за здравјето на растенијата
» Закон за тутунот
» Закон за виното
» Закон за берзи на земјоделско - прехрамбени производи
» Закон за поттикнување на развојот на земјоделството
» Закон за трансформација на претпријатијата и задругите со општествен капитал ...
» Закон за тутун и тутунски производи
» Закон за престанување на важноста на Законот за Фондот за ...
» Закон за земјоделската инспекција
» Закон за попис на земјоделството во Република Македонија, 2006 година ...
» Закон за основање на агенција за финансиска поддршка во земјоделството ...
» Закон за заштита на нови сорти на земјоделски растенија
» Закон за воспоставување мрежа за прибирање на сметководствени податоци од ...
» Закон за ѓубриња
» Закон за земјоделството и руралниот развој
» Закон за производи за заштита на растенијата
» Закон за земјоделско земјиште
» Закон за семенски и саден материјал за земјоделски растенија
» Закон за државниот инспекторат за земјоделство
» Закон за селекционерски права
» Закон за органско земјоделско производство
» Закон за земјоделство и рурален развој
Детален опис на документ
Закон за земјоделското земјиште
вон сила
Датум на објавување: 04.06.1998 Преземи го документот
3077 пати симнат
Датум на стапување во сила: 12.06.1998 
Сл. весник/година: 25/1998 
Категорија: Стопанство » Земјоделство
Забелешка: Законот е укинат од Закон за земјоделското земјиште од сл.весник 135/2007
Клучни зборови: земјиште, концесија, закуп, наводнување, земјоделство, земјоделско земјиште, пасишта, агротехнички мерки, хидромелиоративни мерки, одводнување, агромелиоративни мерки, калцификација, хумификација, мелиоративно ѓубрење, отсолување, гипсирање, необработливо земјиште, катастар, ораници, бавчи, овоштарници, лозја, насади, ливади, бари, трстици, рибници, сеидба, садење
Измени и дополнувања
 Изменување и дополнување
  31.03.1999 
Преземи го документот
1242 пати симнат
 Изменување и дополнување
  20.01.2004 
Преземи го документот
1583 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.