Поврзани документи
» Закон за вршење земјоделска дејност
» Закон за Фондот за земјоделство
» Закон за основање Агенција за поттикнување на развојот на земјоделството ...
» Закон за пасиштата
» Закон за заштита на растенијата
» Закон за земјоделското земјиште
» Закон за органско земјоделско производство
» Закон за семенски материјал, саден материјал и материјал за размножување, ...
» Закон за здравјето на растенијата
» Закон за тутунот
» Закон за виното
» Закон за берзи на земјоделско - прехрамбени производи
» Закон за поттикнување на развојот на земјоделството
» Закон за трансформација на претпријатијата и задругите со општествен капитал ...
» Закон за тутун и тутунски производи
» Закон за престанување на важноста на Законот за Фондот за ...
» Закон за земјоделската инспекција
» Закон за попис на земјоделството во Република Македонија, 2006 година ...
» Закон за основање на агенција за финансиска поддршка во земјоделството ...
» Закон за заштита на нови сорти на земјоделски растенија
» Закон за воспоставување мрежа за прибирање на сметководствени податоци од ...
» Закон за ѓубриња
» Закон за земјоделството и руралниот развој
» Закон за производи за заштита на растенијата
» Закон за земјоделско земјиште
» Закон за семенски и саден материјал за земјоделски растенија
» Закон за државниот инспекторат за земјоделство
» Закон за селекционерски права
» Закон за органско земјоделско производство
» Закон за земјоделство и рурален развој
Детален опис на документ
Закон за заштита на растенијата
Датум на објавување: 04.06.1998 Преземи го документот
2480 пати симнат
Датум на стапување во сила: 12.06.1998 
Сл. весник/година: 25/1998 
Категорија: Стопанство » Земјоделство
Забелешка:
Клучни зборови: животна средина, растение, растенија, министерство за земјоделство шумарство и водостопанство, растителни производи, живи растенија, живи делови, штетници, растителни болести, семе, саден материјал, растителни плодови, печурки, влакната на предилни растенија, дрвна граѓа, шумски сортименти, плевели, феромони
Измени и дополнувања
 Изменување и дополнување
  31.01.2000 
Преземи го документот
644 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Љубица Ѓорѓиева на 14.12.2009 23:19

Законот е добар ,но имам една забелешка во делот на тоа кој може да отвори земјоделска аптека односно да продава заштитни средства за растенијата.Во законот е дека тоа треба да биде земјоделски агроном,но мое мислење е дека треба да биде и шумарски инженер бидејчи и шумарите исто ја изучуваат фитопатологијата и заштитата и кога се работи за заштита на шумски видови дрва и растенија тие би одредиле подобра заштита отколку агрономите.

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.