Детален опис на документ
Закон за залог на подвижни предмети и права
вон сила
Датум на објавување: 08.05.1998 Преземи го документот
2579 пати симнат
Датум на стапување во сила: 16.05.1998 
Сл. весник/година: 21/1998 
Категорија: Сопственост и други имотно-правни односи » Имотно-правни односи
Забелешка:
Клучни зборови: хартии од вредност, залог, договор, права, побарувања, подвижни предмети, залогодавач, залогопримач, невладетелски залог, владетелски залог, заложен регистар
Измени и дополнувања
 Изменување и дополнување
  29.07.1999 
Преземи го документот
483 пати симнат
 Изменување и дополнување
  25.10.2000 
Преземи го документот
601 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.