Поврзани документи
» Закон за научно-културните средби „Десет дена Крушевска Република“
» Закон за употребата на македонскиот јазик
» Закон за библиотеките
» Закон за меморијалните споменици и спомен обележјата
» Закон за музеите
» Закон за поттикнување и помагање на техничката култура
» Закон за заштита на културното наследство
» Закон за задолжителен примерок
» Закон за културата
» Закон за филмскиот фонд на Република Македонија
» Закон за аудиовизуелните добра
» Закон за прогласување на Старата скопска чаршија за културно наследство ...
» Закон за управување со светското природно и културно наследство во ...
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Охрид за ...
» Закон за националниот уметник на Република Македонија
» Закон за прогласување на споменичката целина Крушево за културно наследство ...
» Закон за поддршка на домашната музичка продукција
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Кратово за ...
» Закон за издавачката дејност
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Битола за ...
» Закон за престанување на важењето на Законот за националниот уметник ...
Детален опис на документ
Закон за употребата на македонскиот јазик
Датум на објавување: 30.01.1998 Преземи го документот
3441 пати симнат
Датум на стапување во сила: 07.02.1998 
Сл. весник/година: 5/1998 
Категорија: Јавни служби » Култура
Забелешка:
Клучни зборови: култура, македонски јазик, јазик, литературен, кирилично писмо, кирилица, службен јазик, министерство за култура, совет за македонски јазик, лектор
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  15.09.1999 
Преземи го документот
420 пати симнат
 Измена и дополнување
  18.07.2008 
Преземи го документот
1504 пати симнат
 Измена и дополнување
  01.09.2010 
Преземи го документот
782 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.12.2013 
Преземи го документот
285 пати симнат
 Измена и дополнување
  03.09.2015 
Преземи го документот
132 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
147 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.12.2017 
Преземи го документот
94 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.