Детален опис на документ
Закон за хартии од вредност
вон сила
Датум на објавување: 29.07.2000 Преземи го документот
2413 пати симнат
Датум на стапување во сила: 06.08.2000 
Сл. весник/година: 63/2000 
Категорија: Финансии, сметководство
Забелешка:
Клучни зборови: народна банка, хартии од вредност, долгорочни хартии од вредност, централeн депозитар за хартии од вредност, комисијата за хартии од вредност, издавање, тргување, регистрирање, утврдување, порамнување, трансакции, пазар, издавач, сопственички хартии од вредност, должнички хартии од вредност, номинална вредност, финансиски деривати, деривативни финансиски инструменти, опциски договор, фјучерс договор, акција, обврзница, сертификат за депозит, благајнички запис, комерцијален запис, државен запис, пазар на пари и краткорочни хартии од вредност, берза на долгорочни хартии од вредност, берза, котација, трансакција, регистар, брокер, брокери, брокерски куќи, брокерска куќа, инвестиционен советник, инвестиционите советници, тргување преку шалтер, шалтер
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  30.05.2001 
Преземи го документот
649 пати симнат
 Измена и дополнување
  16.01.2002 
Преземи го документот
537 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  09.05.2002 
Преземи го документот
33 пати симнат
 Измена и дополнување
  23.05.2002 
Преземи го документот
503 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.05.2003 
Преземи го документот
474 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.12.2003 
Преземи го документот
535 пати симнат
 Измена
  31.12.2004 
Преземи го документот
58 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.