Поврзани документи
» Закон за вршење земјоделска дејност
» Закон за Фондот за земјоделство
» Закон за основање Агенција за поттикнување на развојот на земјоделството ...
» Закон за пасиштата
» Закон за заштита на растенијата
» Закон за земјоделското земјиште
» Закон за органско земјоделско производство
» Закон за семенски материјал, саден материјал и материјал за размножување, ...
» Закон за здравјето на растенијата
» Закон за тутунот
» Закон за виното
» Закон за берзи на земјоделско - прехрамбени производи
» Закон за поттикнување на развојот на земјоделството
» Закон за трансформација на претпријатијата и задругите со општествен капитал ...
» Закон за тутун и тутунски производи
» Закон за престанување на важноста на Законот за Фондот за ...
» Закон за земјоделската инспекција
» Закон за попис на земјоделството во Република Македонија, 2006 година ...
» Закон за основање на агенција за финансиска поддршка во земјоделството ...
» Закон за заштита на нови сорти на земјоделски растенија
» Закон за воспоставување мрежа за прибирање на сметководствени податоци од ...
» Закон за ѓубриња
» Закон за земјоделството и руралниот развој
» Закон за производи за заштита на растенијата
» Закон за земјоделско земјиште
» Закон за семенски и саден материјал за земјоделски растенија
» Закон за државниот инспекторат за земјоделство
» Закон за селекционерски права
» Закон за органско земјоделско производство
» Закон за земјоделство и рурален развој
Детален опис на документ
Закон за пасиштата
Датум на објавување: 22.01.1998 Преземи го документот
3658 пати симнат
Датум на стапување во сила: 30.01.1998 
Сл. весник/година: 3/1998 
Категорија: Стопанство » Земјоделство
Забелешка:
Клучни зборови: земјоделство, земјоделско земјиште, пасишта, трева, јавно претпријатие за пасишта, трла, поила, министерство за земјоделство шумарство и водостопанство
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  04.12.2000 
Преземи го документот
1566 пати симнат
 Измена и дополнување
  18.07.2008 
Преземи го документот
1364 пати симнат
 Измена
  21.08.2009 
Преземи го документот
887 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.03.2010 
Преземи го документот
909 пати симнат
 Измена и дополнување
  01.09.2010 
Преземи го документот
892 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.11.2013 
Преземи го документот
455 пати симнат
 Измена и дополнување
  06.11.2015 
Преземи го документот
250 пати симнат
 Измена
  07.12.2015 
Преземи го документот
249 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Saso Burcevski на 02.11.2009 22:47
Ne e tocno deka ne moze da se menuvaat, postojat desetici nacini na se sredi pdf format, toa sto ne go znaete ne znaci deka ne postoi i obratnoto mislenje e samobendisanost ili solipsizam, a za zakonite vo pravo.org sum mnogu blagodaren bidejki mnogupati mi pomognalo toa sto nekoj se potrudil da go objavi BESPLATNO!
Jovce Grozdanoski на 18.09.2009 20:16
Bidejki sme slabi poznavaci na zakonite i nivnoto ureduvanje, go zamoluvam urednikot na ovaj portal da se potrudi zakonite koga se dovlodiraat-simnuvaat bidat kompletirani a ne nie da briseme, pomestuvame i dr, no i toa ne e moznao bidejki tekstovotte se voformat koj ne trpi promeni. Jovce Grozdanoski
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.