Почетна   »   Закони    »  Закон за основање на јавно претпријатие Македонска радиодифузијаДетален опис на документ
Закон за основање на јавно претпријатие Македонска радиодифузија
Датум на објавување: 04.02.1998 Преземи го документот
2820 пати симнат
Датум на стапување во сила: 12.02.1998 
Сл. весник/година: 6/1998 
Категорија: Јавни служби » Јавно информирање
Забелешка:
Клучни зборови: јавно претпријатие, радиодифузија, македонска радиодифузија, телевизија, телетекст, мрежа, програми, пренос, радио, кабловска, емитување
Измени и дополнувања
 Измени
  23.11.2000 
Преземи го документот
746 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.04.2009 
Преземи го документот
632 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Marko Dzajkovski на 24.02.2011 01:47
Дали стоматолог кој е сопственик на деловен простор ПЗУ - стоматолошка ординација, треба да плаќа РДТ двојно, за ординацијата како правен субјект и уште еднаш на свое име како сопственик на просторот?
Zoran Sokolovski на 26.01.2011 01:18
Дали Синдикална организација во претпријатие како правен субјект треба да плаќа радио дифузна такса.
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.