Почетна   »   Закони    »  Закон за научно-културните средби „Десет дена Крушевска Република“Поврзани документи
» Закон за научно-културните средби „Десет дена Крушевска Република“
» Закон за употребата на македонскиот јазик
» Закон за библиотеките
» Закон за меморијалните споменици и спомен обележјата
» Закон за музеите
» Закон за поттикнување и помагање на техничката култура
» Закон за заштита на културното наследство
» Закон за задолжителен примерок
» Закон за културата
» Закон за филмскиот фонд на Република Македонија
» Закон за аудиовизуелните добра
» Закон за прогласување на Старата скопска чаршија за културно наследство ...
» Закон за управување со светското природно и културно наследство во ...
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Охрид за ...
» Закон за националниот уметник на Република Македонија
» Закон за прогласување на споменичката целина Крушево за културно наследство ...
» Закон за поддршка на домашната музичка продукција
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Кратово за ...
» Закон за издавачката дејност
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Битола за ...
» Закон за престанување на важењето на Законот за националниот уметник ...
Детален опис на документ
Закон за научно-културните средби „Десет дена Крушевска Република“
Датум на објавување: 24.06.1998 Преземи го документот
2093 пати симнат
Датум на стапување во сила: 02.07.1998 
Сл. весник/година: 29/1998 
Категорија: Јавни служби » Култура
Забелешка:
Клучни зборови: асном, народноослободителна војна, антифашистичката војна, крушевска република, крушево, културни средби, илинден, востание


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.