Поврзани документи
» Закон за банките
» Закон за Фондот за осигурување на депозити
» Закон за Агенција на Република Македонија за управување со средства ...
» Закон за банки за микрофинансирање
» Закон за Народната Банка на Република Македонија
» Закон за основање Македонска банка за поддршка на развојот
» Закон за обезбедување на средства во форма на кредит за ...
» Закон за санација и реконструирање на дел од банките во ...
» Закон за банките и штедилниците
» Закон за Народната банка на Република Македонија
» Закон за регулирање на побарувањата на штедачите од штедилниците „ТАТ“ ...
» Закон за престанување на важењето на законот за банки за ...
» Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит ...
» Закон за банките
» Закон за кредитно биро
» Закон за народната банка на Република Македонија
» Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит ...
» Закон за субвенционирање на станбен кредит
» Закон за регулирање на дел од долгот кон Обединета банка ...
Детален опис на документ
Закон за Фондот за осигурување на депозити
Датум на објавување: 29.07.2000 Преземи го документот
2612 пати симнат
Датум на стапување во сила: 06.08.2000 
Сл. весник/година: 63/2000 
Категорија: Финансии, сметководство » Банки и штедилници
Забелешка:
Клучни зборови: банка, депозит, штеден влог, осигурување на депозити, фонд, фонд за осигурување на депозити, банки, штедилница, штедилници, осигурување, депозити, денарски депозит, девизен депозит, исплата на депозити
Измени и дополнувања
 Измена
  26.06.2002 
Преземи го документот
672 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.07.2003 
Преземи го документот
687 пати симнат
 Измена и дополнување
  07.07.2008 
Преземи го документот
582 пати симнат
 Измена и дополнување
  09.12.2010 
Преземи го документот
375 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.03.2014 
Преземи го документот
115 пати симнат
 Дополнување
  02.02.2015 
Преземи го документот
71 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
62 пати симнат
 Измена
  15.02.2016 
Преземи го документот
93 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.