Почетна   »   Закони    »  Закон за лековите, помошните лековити средства и медицинските помагалаПоврзани документи
» Закон за лековите, помошните лековити средства и медицинските помагала
» Закон за прекурзори
» Закон за заштита на населението од заразни болести
» Закон за безбедност на храната и на производите што доаѓаат ...
» Закон за вршење на психолошка дејност
» Закон за здравствената заштита
» Закон за престанок на важењето на Законот за дејноста на ...
» Закон за санитарната и здравствената инспекција
» Закон за условите за земање, разменување, пренесување и пресадување делови ...
» Закон за здравственото осигурување
» Закон за ментално здравје
» Закон за санитарна и здравствена инспекција
» Закон за безбедност на козметичките производи
» Закон за безбедност во снабдувањето со крв
» Закон за лековите и медицинските помагала
» Закон за хемикалии
» Закон за генетски модифицирани организми
» Закон за биомедицинско потпомогнато оплодување
» Закон за заштита на правата на пациентите
» Закон за евиденции во областа на здравството
» Закон за јавно здравје
» Закон за хемикалии
» Закон за безбедност на храната
» Закон за земање и пресадување на делови од човечкото тело ...
» Закон за здравствената заштита
» Закон за доброволно здравствено осигурување
» Закон за мирување и отпишување на обврски по основ на ...
» Закон за комплементарна и алтернативна медицина
» Закон за слободните здравствени зони
» Закон за центар за трансплантациона медицина и хируршки болести
Детален опис на документ
Закон за лековите, помошните лековити средства и медицинските помагала
Датум на објавување: 08.05.1998 Преземи го документот
2813 пати симнат
Датум на стапување во сила: 16.05.1998 
Сл. весник/година: 21/1998 
Категорија: Јавни служби » Здравствена заштита
Забелешка:
Клучни зборови: лек, лековити средства, медицина, медицински помагала, аптека, фармација, болест, игли, шприцеви, прибор за земање крв, инфузија, дијализа, катетери, сонди, тубус, трахеостомски канили, инсулин, пумпа, раствор, препарат, здравје, здравство, фонд за здравство


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.