Почетна   »   Закони    »  Закон за изборните единици за избор на пратеници во Собранието на Република...Поврзани документи
» Закон за избирачкиот список
» Закон за избор на пратеници во Собранието на Република Македонија ...
» Закон за изборните единици за избор на пратеници во Собранието ...
» Закон за пратениците
» Закон за избирачките места
» Закон за избирачкиот список и за избирачката легитимација
» Закон за изборните единици за избор на пратеници во Собранието ...
» Закон за платата (личните доходи) и другите надоместоци на пратениците ...
» Изборен законик
» Закон за платите на судиите
» Закон за комитетот за односи меѓу заедниците
» Закон за определување дополнителен услов за вршење јавна функција
» Резолуција за односите на Република Македонија со Косово
» Резолуција за миграционата политика на Република Македонија 2009 -2014
» Закон за Собранието на Република Македонија
» Закон за платите на членовите на Советот на јавните обвинители ...
» Закон за платите на членовите на Судскиот совет на Република ...
» Декларација за побезбеден интернет
» Закон за избор на пратеници во Собранието на Република Македонија ...
Детален опис на документ
Закон за изборните единици за избор на пратеници во Собранието на Република Македонија
вон сила
Датум на објавување: 24.07.1998 Преземи го документот
2201 пати симнат
Датум на стапување во сила: 01.08.1998 
Сл. весник/година: 36/1998 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Собрание на Република Македонија
Забелешка:
Клучни зборови: собрание на република македонија, избори, изборен процес, избирачки список, извод од избирачки список, избирачко право, изборна единица, дик, државна изборна комисија, општинска изборна комисија, избирачки одбор, регионална изборна комисија, избор, избор на пратеници, собрание, собрание на рм, пропорционален модел, право да избира, мандат, избирачко место, кандидат, кандидати, глас, гласање, изборна кампања, изборен молк, изборен материјал, гласачко ливче, набљудување, набљудувачи


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.