Детален опис на документ
Закон за државните службеници
вон сила
Датум на објавување: 22.07.2000 Преземи го документот
21661 пати симнат
Датум на стапување во сила: 22.07.2000 
Сл. весник/година: 59/2000 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Државна управа
Забелешка:
Клучни зборови: народна банка, државен службеник, службеник, државни службеници, управни работи, државна управа, стручни служби, локална самоуправа, град скопје, собрание на република македонија, претседател, претседател на република македонија, влада, влада на република македонија, уставен суд, врховен суд, суд, републички судски совет, народен правобранител, јавно обвинителство, државен завод за ревизија, стручни работи, нормативно- правни работи, извршни работи, управно- надзорни работи, установи, институции, плата, раководни државни службеници, стручни државни службеници, стручно- административни државни службеници, генерален секретар, државен секретар, државен советник, раководител на сектор, помошник раководител на сектор, раководител на одделение, советник, виш соработник, соработник, помлад соработник, самостоен референт, виш референт, референт, помлад референт, приправник, приправнички испит, приправнички стаж, агенција за државни службеници, стручен испит, дисциплинската одговорност, дисциплински мерки, дисциплинска постапка
Измени и дополнувања
 Измена
  28.12.2000 
Преземи го документот
3880 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  04.04.2001 
Преземи го документот
753 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.05.2001 
Преземи го документот
3388 пати симнат
 Измени
  28.12.2001 
Преземи го документот
2650 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.06.2002 
Преземи го документот
2667 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  18.12.2002 
Преземи го документот
561 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.12.2002 
Преземи го документот
2514 пати симнат
 Измени
  20.03.2003 
Преземи го документот
2562 пати симнат
 Измена и дополнување
  23.06.2003 
Преземи го документот
2552 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  17.12.2003 
Преземи го документот
489 пати симнат
 Измена
  31.12.2003 
Преземи го документот
2285 пати симнат
 Измена и дополнување
  24.03.2004 
Преземи го документот
2719 пати симнат
 Дополнување
  07.10.2004 
Преземи го документот
2539 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.09.2005 
Преземи го документот
3566 пати симнат
 Пречистен текст
  12.12.2005 
Преземи го документот
22258 пати симнат
 Измена и дополнување
  17.05.2006 
Преземи го документот
10502 пати симнат
 Измена и дополнување
  23.03.2007 
Преземи го документот
10420 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  10.09.2008 
Преземи го документот
Сеуште не е симнат
 Одлука на Уставен суд
  24.09.2008 
Преземи го документот
596 пати симнат
 Измена и дополнување
  24.12.2008 
Преземи го документот
5956 пати симнат
 Измена
  15.01.2009 
Преземи го документот
7023 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.09.2009 
Преземи го документот
6048 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  23.12.2009 
Преземи го документот
859 пати симнат
 Измена
  12.03.2010 
Преземи го документот
4144 пати симнат
 Пречистен текст
  07.06.2010 
Преземи го документот
28322 пати симнат
 Измена и дополнување
  23.12.2010 
Преземи го документот
16672 пати симнат
 Измена и дополнување
  23.03.2011 
Преземи го документот
13937 пати симнат
 Измена
  13.01.2012 
Преземи го документот
8558 пати симнат
 Измена и дополнување
  17.02.2012 
Преземи го документот
10150 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.01.2013 
Преземи го документот
6147 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.06.2013 
Преземи го документот
5242 пати симнат
 Измена
  29.07.2013 
Преземи го документот
6424 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Elizabeta Jovcevska на 23.06.2015 15:45
poslednata izmena koja ja imate staveno na ovoj zakon se odnesuva za javni sluzbenici
Александар Стојанов на 28.02.2015 03:13

ИСПРАВЕТЕ ! Измената и дополнувањето од 05.09.2014 година се однесува на Законот за здравствена заштита а не на Законот за државни службеници ! Измената и дополнувањето се ставени на погрешно место !

Radomir Popov на 24.03.2014 15:58

Што ќе ти е пречистен текст и така законот нема да важи од 2015. Има нов Закон за Администрација кој ке го замени постојниот за држ. Службеници

Светислав Јовановски на 15.11.2013 14:58

Мислам дека е редно после 7 измени и дополнувања, да се направи нов пречистен текст на законот.

Eli Papazova на 17.11.2012 20:31

Kade koga se polaga pripravnickiot ispit ?

Гоце Петров на 29.09.2012 12:17

zakonive gi menuvaat kako corapi da si menuvaat. Covek ne moze na raat da si spremi pravosuden ispit.

Vasilika Todoroska на 05.04.2012 11:53

kade se polaga ispitot za sluzbenik vo koja

drzavna institucija i kolku poeni treba da imas

za da go poloziz i kolku vreme vazi polozeniot

ispit i kade se gledaat rasporedot i rezultati od ispitot

Pozdrav

Jonh Do на 17.02.2012 14:25

Odredbite za vrabotuvanje ne se odnesuvaat za drzavniot sluzbenik bidejki toj ne se vrabotuva po javen oglas tuku go imenuva vladata. 

Jonh Do на 17.02.2012 14:25

*za drzavniot sekretar

Naser DEMIRI на 06.02.2012 23:41
Drzavniot sovetnik posle 6 mesci probna rabota dali treba da polaga strucen ispit? Najvisok drzaven sluzbenik e, koj ke go testira..
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.