Детален опис на документ
Царински закон
вон сила
Датум на објавување: 08.05.1998 Преземи го документот
2848 пати симнат
Датум на стапување во сила: 16.05.1998 
Сл. весник/година: 21/1998 
Категорија: Односи и соработка со странство » Царина
Забелешка:
Клучни зборови: увоз, данок, царини, должник, складирање, криумчарење, царина, извоз, надзор, цариник, царинска управа, царинска постапка, царинарница, слободен промет, транзит, давачка, декларација, управна постапка, тарифа, акциза, декларант, стока, склад
Измени и дополнувања
 Измена
  30.12.1998 
Преземи го документот
592 пати симнат
 Измена
  31.12.1999 
Преземи го документот
506 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.03.2000 
Преземи го документот
635 пати симнат
 Изменување и дополнување
  21.12.2000 
Преземи го документот
493 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.04.2001 
Преземи го документот
513 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.01.2002 
Преземи го документот
508 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.07.2002 
Преземи го документот
684 пати симнат
 Дополнување
  30.06.2003 
Преземи го документот
826 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.